Mexiko zasiahlo silné zemetrasenie, hlásia prvé škody. Úrady varovali pred cunami

TA3 TASR
8.9.2021 08:16

Zemetrasenie so silou sedem stupňov zasiahlo v noci hlavné mesto Mexika. Úrady zatiaľ hlásia jednu obeť. Epicentrum otrasov sa nachádzalo 18 kilometrov severovýchodne od prímorského letoviska Acapulco.

Juhozápadnú časť Mexika zasiahlo v noci na stredu silné zemetrasenie s magnitúdou 6,9. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na údaje mexickej Národnej seizmologickej služby. Geologická služba Spojených štátov predbežne stanovila magnitúdu otrasov na 7,0.

Epicentrum zemetrasenia bolo pri tichomorskom pobreží Mexika, ktoré leží v jednej zo seizmicky najaktívnejších oblastí na svete. Nachádzalo sa v približne desaťkilometrovej hĺbke zhruba 14 kilometrov juhovýchodne od turistického letoviska Acapulco.     

Podľa svedkov sa budovy triasli aj v hlavnom meste krajiny Mexiko, ktoré bolo od epicentra vzdialené viac než 300 kilometrov. Otrasy, ktoré zaznamenali v utorok večer miestneho času, tam bolo cítiť necelú minútu. Niektorí obyvatelia vybiehali z budov na ulice, ale pre daždivé počasie sa do nich zakrátko opäť vracali. Vo viacerých štvrtiach metropoly Mexiko došlo k výpadkom dodávok elektriny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok