Ničenie dôkazov pravdu neumlčí. Nahrávka z kauzy Gorila by sa podľa OĽANO nemala znehodnotiť

TA3 TASR
7.9.2021 17:00

Nahrávka z kauzy Gorila by sa nemala znehodnotiť. Vyplýva to z vyjadrenia koaličného OĽANO. Podľa hnutia nahrávka doposiaľ nebola orgánmi činnými v trestnom konaní verifikovaná ako nahrávka, na ktorú by sa vzťahoval nález Ústavného súdu SR, na základe ktorého by sa mal výsledok práce SIS v kauze znehodnotiť.

Gorila protest 1140 px (TASR/Michal Svítok)
TASR/Michal Svítok

 Boj o právny charakter štátu trvá

„Ničenie dôkazov pravdu neumlčí. Tak či tak, z nahrávky je každému jasné, akí politici sa s Haščákom stretávali, s akými pohnútkami a aký kolotoč zlodejskej špirály to vyvolalo. Boj o právny charakter štátu však trvá a chcem veriť, že generálna prokuratúra týmto nevyniesla definitívny ortieľ nad korupčnou megakauzou, ktorá dlhé roky traumatizuje Slovensko a že páchatelia, ktorí obludným spôsobom vyciciavali peniaze občanov, neuniknú spravodlivosti,“ vyhlásil predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.


     

Podobný názor zdieľa aj poslanec Juraj Šeliga. Tvrdí, že nahrávky z kauzy Gorila majú byť vyšetrené a nie zničené. "Miesto vyšetrovania a súdu je tu opäť snaha zničiť nahrávku týchto stretnutí. A to všetko zakryté a posvätené názorom generálneho prokurátora, ktorý zrušil uznesenie o obvinení aj pre J. Haščáka. Aj tento prípad ukazuje, že dôkazy a ich zákonnosť má posudzovať nezávislý a nestranný súd," uviedol. Dodal, že zničenie dôkazov bude vážnou ranou pre spravodlivosť a dôveru v štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok