Duel Brazílie a Argentíny prerušili pre údajné porušenie opatrení, trval len niekoľko minút

TA3 TASR
5.9.2021 22:37

Nedeľňajší duel juhoamerickej kvalifikácie futbalových MS 2022 medzi Brazíliou a Argentínou prerušili krátko po jeho začiatku pre spor okolo pandemických opatrení. Tie mali porušiť štyria hráči Argentíny.

"Stretnutie v Sao Paule trvalo iba niekoľko minút, keď na hranciu plochu prišlo niekoľko úradníkov a dostalo sa do konfliktu s hráčmi a členmi tímov," informovala agentúra AFP.

Zásah vyvolal spor okolo štyroch argentinskych reprezentantov, ktorí sú podľa brazílskych úradov podozriví z porušenia pandemických opatrení. Ide o kvarteto hráčov britských klubov Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (obaja Aston Villa), Cristian Romero a Giovani Lo Celso (obaja Tottenham Hotspur). Z nich Romero, Lo Celso i Martinez figurovali v základnej zostave argentínskeho tímu.

Štvorica pricestovala minulý týždeň do Brazílie. Pre Veľkú Britániu, Indiu a Juhoafrickú republiku však platia špeciálne podmienky, okrem iného 14-dňová karanténa po príchode do Brazílie. "Hráči, ktorí pricestovali z Caracasu do Guarulhosu deklarovali, že počas minulých dvoch týždňov sa nezdržovali ani v jednej z krajín, pre ktorú platia obmedzenia," citovala agentúra DPA vyhlásenie zdravotníckeho úradu Anvisa.

Úrad má však údajne k dispozícii informácie, podľa ktorých štvorica hráčov vo formulároch uviedla nepravdivé údaje. "Bolo nariadenie vyšetrovanie pre možné porušenie pandemických opatrení a ďalších paragrafov trestného poriadku," informovala vo vyhlásení Anvisa. Hráči by podľa úradov mali nastúpiť do karantény alebo ich majú deportovať z krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok