Na Malorke panuje naďalej čulý turistický ruch hoci hlavná sezóna sa už skončila

TA3 TASR
5.9.2021 21:50

Aj po konci hlavnej letnej sezóny panuje aj napriek pandémii ochorenia COVID-19 na Malorke naďalej čulý turistický ruch.

Na Malorke panuje čulý turistický ruch hoci hlavná sezóna sa už skončila
TASR/AP

Letisko Son Sant Joan v hlavnom meste ostrova Palma odbavilo 2282 štartov a pristátí, čo bolo len o 29 menej ako týždeň predtým, uviedol španielsky prevádzkovateľ letísk Aena. Väčšina víkendových letov boli spojenia s európskym zahraničím.

Premiérka Baleár Francina Armengolová v prvej bilancii leta uviedla, že hlavná sezóna prebieha na Malorke a ďalších ostrovoch regiónu, ako sú Ibiza, Menorca a Formentera, "nekonečne lepšie než sa očakávalo".

Letisko Son Sant Joan už vybavilo približne 80 % v porovnaní s rokom 2019, teda rokom pred začiatkom pandémie. Malorka toto leto zvládla krízu relatívne dobre. Podľa v sobotu zverejnených údajov Eurocontrol, Európskej organizácie pre bezpečnosť leteckej navigácie, sa malorské letisko dostalo v auguste do Top 10 letísk s najväčším počtom vybavených cestujúcich v Európe. V uplynulom týždni obsadilo  Son Sant Joan ôsmu priečku za barcelonským letiskom a pred londýnskym Heathrow.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok