Autobus sa zrazil s troma autami, vodič zrejme dostal infarkt

TA3 TASR
5.9.2021 15:15

Hasiči zasiahli pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala pri Strečne. Autobus, ktorý mal aj cyklovlečku, sa zrazil s tromi autami a zranených je šesť osôb. Vodič autobusu dostal zrejme infarkt. Cesta pod Strečnom je už obojstranne prejazdná.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová, na mieste zasahovalo 15 profesionálnych hasičov zo Žiliny, ktorí vyslobodili zakliesnené osoby z havarovaných vozidiel, zraneným poskytli predlekársku prvú pomoc, vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru a unikajúce prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom.

Doprava je obnovená obojsmerne 

Na mieste udalosti sa nachádzala aj ťažká technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, keďže autobus sa nachádza na jednom z havarovaných vozidiel.

Doprava pod hradom Strečno je už po dopravnej nehode obnovená v oboch smeroch. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Prešiel do protismeru

Podľa hovorkyňa SAD Žilina Ivany Strelcovej 59-ročný vodič autobusu s cyklovlečkou, idúci na pravidelnej linke z Turčianskych Teplíc do Žiliny, dostal počas jazdy pravdepodobne infarkt. Prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s ďalšími vozidlami.

„V autobuse boli v tej chvíli ešte jedna cestujúca a stevard zodpovedný za správne nakladanie bicyklov na cyklovlečku. Vodiča krátko po nehode previezla sanitka do žilinskej nemocnice, cestujúca a stevard boli bez zranenia,“ doplnila Strelcová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok