Ľudia to cítia tak, že spravodlivosť utrpela porážku, tvrdí Heger. Kroky Žilinku nateraz komentovať nechce

TA3
5.9.2021 12:04

Premiér Eduard Heger nechce kroky Maroša Žilinku ďalej komentovať, hovorí, že si rád počká na výsledky odbornej diskusie. Vyjadril sa aj k návšteve pápeža Františka. Príchod Svätého Otca je podľa neho veľkým požehnaním.

Reakcia na kroky Maroša Žilinku

„Ľudia to cítia tak, že spravodlivosť utrpela porážku,“ hovorí  premiér so zdôraznením, že Generálna prokuratúra je nezávislá od vlády. Kroky Maroša Žilinku komentovať nechce a hovorí, že si rád počká na výsledky odbornej diskusie. „Ja v tomto momente svoj názor nebudem komunikovať, pretože mám úplne inú úlohu a rolu,“ tvrdí. Premiér nechcel ani konkretizovať, či má generálny prokurátor Žilinka jeho dôveru. Vyvrátil však domnienky, že by Boris Kollár určoval smer tejto vlády. 

Nevpustenie niektorých novinárov na tlačovú besedu Generálnej prokuratúry Hegera prekvapilo. „Na Úrade vlády sú všetci akreditovaní novinári jednak vítaní a taktiež aj majú prístup na tlačové besedy,“ dodal.

Situácia v bezpečnostných zložkách a koalícii

Naša polícia podľa Hegera prechádza očistou. Hovorí, že za vlády Roberta Fica sa „všetko zametalo“.  „Ak by v polícii bolo všetko v poriadku, tak nepotrebujeme jej očistu.“. Premiér priznáva, že koalícia má svoje problémy, oceňuje však, že koaliční partneri sú ochotní o nich diskutovať.  Hovorí, že Matoviča v pozícii lídra hnutia OĽANO nahradiť nechce. Zároveň si nemyslí, že by mali byť predčasné voľby.  

Školský rok a návšteva pápeža

Aktuálne čísla nakazených Hegera netešia, avšak otváranie škôl je podľa neho nevyhnutné. Eventuálne očkovanie na školách by záviselo od záujmu študentov. Možný lockdown premiér do budúcna vylúčiť nechce, hovorí však, že to nie je ich „plán“. 

Heger víta návštevu pápeža Františka, ide podľa neho o veľkú vec. Hovorí, že urobili všetko preto, aby minimalizovali riziko šírenia nákazy. „Príchod pápeža je veľkým požehnaním, veľmi sa teším na túto návštevu.“. Myslí si, že nízky záujem u ľudí vidieť Svätého Otca naživo je ovplyvnený hlavne pandémiou. 

K tomu, či by sa mali na podujatí zúčastniť aj nezaočkovaní, sa vyjadriť nechcel. „Nie som odborník na epidemiológiu, a preto nebudem miasť ľudí svojou odpoveďou.“. „To, že odborníci povedali, že na pápeža by mali ísť zaočkovaní, v žiadnom prípade nebolo rozhodnutie na podporu nárastu zaočkovanosti. To chcem vylúčiť.“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok