Na pomoc pri návšteve pápeža Františka sa v Prešove zatiaľ prihlásilo 800 dobrovoľníkov

TA3 TASR
5.9.2021 10:44

Viac ako 800 dobrovoľníkov sa zatiaľ prihlásilo na pomoc pri návšteve Svätého Otca Františka 14. septembra v Prešove. Podľa hovorcu Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Michala Pavlišinoviča radi privítajú ďalších záujemcov, ktorí sa môžu stále hlásiť prostredníctvom registračného formulára na webstránke www.navstevapapeza.sk.

Pápež na Slovensku:
TASR/AP

"Keď sme odhadovali počet účastníkov, ktorí prídu na návštevu Svätého Otca do Prešova, tak na počet 50.000 ľudí sme rátali s 1000 dobrovoľníkmi. Momentálne máme prihlásených viac ako 800 dobrovoľníkov, a teda ešte stále je potrebná každá pomocná ruka mladého človeka alebo aj starších ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť a byť účastní tejto významnej duchovnej aj celospoločenskej akcie," uviedol Pavlišinovič.

Dobrovoľníci budú rozdelení do rôznych skupín. Časť z nich bude k dispozícii novinárom v press centre, ďalší budú dohliadať na parkovanie na záchytných parkoviskách. Rovnako budú poskytovať návštevníkom informácie, ale napríklad pomáhať i ťažko zdravotne postihnutým.

 

"Viacerí dobrovoľníci budú rozmiestnení aj na prístupových cestách, kde budú pozitívne vplývať na veriacich, aby si každý odniesol nielen zážitok z toho, že videl Svätého Otca, ale aby všetko, čo bude súčasťou celého stretnutia, pozitívne vplývalo na vnútro každého jedného človeka," vysvetlil Pavlišinovič.

V rámci registrácie sa dobrovoľníkov pýtali okrem iného aj na to, čo ich motivovalo k tomu, že sa prihlásili. "Každý sa mohol vyjadriť a podľa toho naši koordinátori dobrovoľníkov zatrieďujú a vytvárajú pracovné skupiny," dodal Pavlišinovič.

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok