Hlas víta zmenu podmienok účasti na podujatiach v rámci návštevy pápeža

TA3 TASR
4.9.2021 19:18

Strana Hlas-SD víta zmenu podmienok účasti na podujatiach v súvislosti s návštevou pápeža Františka. Oceňuje tiež, že sa s ním budú môcť stretnúť aj negatívne testovaní a ľudia, ktorí ochorenie Covid-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Hlas víta zmenu podmienok účasti na podujatiach v rámci návštevy pápeža
TASR/Pavel Neubauer (ilu)

Doterajšie podmienky, ktoré umožňovali zúčastniť sa na podujatiach s pápežom iba zaočkovaným, boli podľa predsedu strany Petra Pellegriniho nezmyselné, diskriminujúce a spoločnosť viac rozdeľovali ako stmeľovali. Pripomenul, že strana opakovane vyzývala vládnu koalíciu, aby tieto podmienky zmenila. "Kompetentné inštitúcie svoju chybu uznali a na poslednú chvíľu napravili. Som im však vďačný v mene všetkých, ktorí takto dostanú možnosť naživo si vypočuť pápeža Františka a jeho posolstvo," dodal Pellegrini.

Verejné podujatia počas návštevy pápeža Františka v Prešove, Košiciach a Šaštíne budú napokon dostupné v režime OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia Covid-19). Nezaočkovaní návštevníci sa budú musieť evidovať v registrácii OTP, ktorá sa na stránke navstevapapeza.sk spustí v pondelok 6. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok