Okolo Beneluxu: Víťazom 6. etapy sa stal Talian Colbrelli, Sagan o predné priečky nebojoval

TA3 TASR
4.9.2021 16:06

Taliansky cyklista Sonny Colbrelli z Bahrain-Victorious sa stal víťazom sobotnej šiestej etapy pretekov Okolo Beneluxu a dostal sa na čelo celkovej klasifikácie. Druhé miesto obsadil s mankom 42 sekúnd jeho tímový kolega Slovinec Matej Mohorič, ktorý preťal cieľovú pásku pred Belgičanom Jasperovi Stuyvenovi (Trek-Segafredo). Slovenský reprezentant Peter Sagan z Bory hansgrohe nebojoval o popredné priečky, rovnako ani jeho brat Juraj a Erik Baška.

Okolo Beneluxu: Víťazom 6. etapy sa stal Talian Colbrelli, Sagan o predné priečky nebojoval
TASR/AP (ilu)

Na pretekárov čakalo 208 kilometrov, najviac v programe podujatia. Na trase z Ottignies-Neuve do Houffalize museli absolvovať tritisíc výškových metrov, najmä druhá polovica trate mala výrazne zvlnený charakter.

V úvode sa dostali do celodenného úniku Geraint Thomas s Jonasom Rickaertom, ktorí si postupne vypracovali sedemminútový náskok. Približne 66 km pred cieľom však pelotón zaostával iba o dve minúty. Pri výstupe na Côte Saint-Roch zvýšil aktivitu najmä Mohorič, ktorého stíhali Hirschi a Colbrelli, ktorí napokon prevzali líderskú pozíciu. V závere sa však utrhol Colbrelli, ktorý si vypracoval náskok okolo minúty a napokon s prehľadom zvíťazil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok