Austrálii pribudol rekordný počet nakazených, nákaza ešte nedosiahla vrchol

TA3 TASR
4.9.2021 10:32

V Austrálii pribudlo za uplynulý deň 1756 ľudí nakazených novým druhom koronavírusu. Je to najviac od začiatku pandémie, informovala v sobotu agentúra Reuters.

Drvivú väčšinu prípadov nákazy (1533), ako aj štyri ďalšie úmrtia, opäť odhalili v najľudnatejšom štáte Nový Južný Wales, ktorý od polovice júna bojuje s novou vlnou epidémie spôsobenou vysoko infekčným vírusovým variantom delta. Susedný štát Viktória nahlásil 190 nových prípadov, Teritórium austrálskeho hlavného mesta, zahŕňajúce Canberru a jej najbližšie okolie, 32 prípadov, jeden prípad bol zaznamenaný v Queenslande.

Dvojnásobný nárast oproti minulému roku

Súčasné počty infikovaných sú zhruba dvojnásobne vyššie ako počas vlaňajšej vlny. V spomínaných troch regiónoch, kde sú už niekoľko týždňov zavedené prísne obmedzenia, žije takmer 60 percent z 25 miliónov obyvateľov Austrálie.

Hoci počet nakazených vo Viktórii, kde zaviedli už šiesty lockdown, v porovnaní s 208 hlásenými v piatok mierne klesol, tamojšie úrady uviedli, že epidémia ešte nedosiahla vrchol.

Zdravotnícke úrady v Novom Južnom Walese, kde sa nachádza i mesto Sydney, očakávajú, že najmenej ďalšie dva týždne odhalia testy viac ako 1000 infikovaných denne; počty hospitalizovaných by mali dosiahnuť vrchol v októbri. V tejto súvislosti uviedli, že v sobotu bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti 173 ľudí, z ktorých 137 nebolo očkovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok