Spresnili, kde bude bývať pápež počas návštevy Slovenska. Požiadavky na izbu mal dve

TA3 TASR
2.9.2021 11:27

Svätý Otec František bude počas septembrovej (12.-15. 9.) návštevy Slovenska ubytovaný v priestoroch Apoštolskej nunciatúry v Bratislave. Potvrdil to hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara s tým, že pôjde o jednoduchú izbu.

Pápež
TASR/AP

Pápež podľa jeho slov nemal osobitné požiadavky na zariadenie izby. "Okrem tej na jednoduchosť a skromnosť," povedal hovorca KBS.

Posledným pápežom, ktorý navštívil Slovensko, bol zosnulý Ján Pavol II. V septembri 2003 navštívil Trnavu, Banskú Bystricu a Rožňavu. Cestu ukončil 14. septembra 2003 omšou v bratislavskej Petržalke. Aj on počas svojej poslednej cesty na Slovensku bol ubytovaný v priestoroch Apoštolskej nunciatúry v hlavnom meste. Emeritný pápež Benedikt XVI. Slovensko počas svojho pontifikátu nenavštívil.

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok