Všetko o umývaní vlasov: Najskôr rozčesať, potom vlažná voda a nie vždy kondicionér

TA3/zm
3.9.2021 08:00

Umývanie vlasov je činnosť, ktorú robíme automaticky, no robíme to správne? Zhromaždili sme niekoľko tipov a trikov, ktoré prospejú vašej korune krásy.

Všetko o umývaní vlasov: Najskôr rozčesať, potom vlažná voda a nie vždy kondicionér
Pixabay

Kvalitu našej hrivy a zdravie pokožky na hlave ovplyvňuje aj to, ako si umývame vlasy. Možno vám to príde veľmi jednoduché, len namočiť našampónovať, opláchnuť a vysušiť. Je však za tým oveľa viac, a ak si osvojíte tieto triky, budeme mať oveľa krajší účes.

Pred umývaním rozčesať

Prvý krok, ktorý väčšina z nás vynecháva, je rozčesávanie vlasov pred samotným umývaním. Zaberie vám to minútku, no ušetrí vám to množstvo uzlíkov vo vlasoch, ničenie ich kvality a v neposlednom rade ušetríte aj na šampóne.

Ak si vlasy pred umývaním dôkladne rozčešete, šampón sa dostane všade a nemusíte ho vôbec nanášať veľa. Profesionálni kaderníci odporúčajú množstvo o veľkosti asi dvoch nechtov. Stačí skutočne tak málo.

Použiť môžete ďalší trik, a to zmývanie na dvakrát. Prvým odstránite najväčšie nečistoty z vlasov, druhým zaistíte, že budú vlasy krásne lesklé a hebké. Vyskúšajte a uvidíte ten rozdiel.

Na vode záleží

Časť úspechu, ako dosiahnuť krásne vlasy, tkvie okrem kozmetických prípravkoch aj vo vode. V prvom rade by ste si nikdy nemali hlavu zmývať vo vani, kde už pláva množstvo nečistôt. Pužívajte výhradne sprchu.

Nastavte správne aj teplotu. Studená voda nezmyje špinu dostatočne, horúca zas poškodzuje štruktúru vlasu. Ideálna je zlatá stredná cesta.

Kondicionér

Po umývaní prichádza rad na kondicionér. Vedeli ste však, že toto poradie funguje len pre určitý typ vlasov? Ak zmeníte poradie a aplikujete kondicionér ako prvý, môžete dosiahnuť väčší objem vlasov. Táto metóda sa preto odporúča dámam s jemnými alebo riedkymi vlasmi.

Inak pre všetkých platí pravidlo, že sa kondicionér nanáša približne dva až tri centimetre od korienkov, aby nezaťažil vlasovú pokožku. Pôsobiť by ste ho mali nechať aspoň päť minút, inak jeho nanášanie ani nemá význam.

Sušenie vlasov

Na záver vysušenie vlasov. Ide opäť o podstatnú časť, pretože ak z nich žmýkate vodu extrémnym točením, lámete vlasy. Rovnako im nerobí dobre ak o ne šúchate uterák. Pristupujte k nim jemne a ak je to možné, čo najčastejšie ich nechávajte prirodzene vyschnúť.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok