V Česku sa od septembra sprísňujú kontroly na letiskách, nových prípadov sú stovky

TA3 TASR
1.9.2021 09:36

Dovedna 287 nových prípadov ochorenia koronavírusom odhalili laboratóriá v utorok v Českej republike, čo je o 40 viac než v utorok pred týždňom

Na očkovanie proti koronavírusu je v Česku možné prísť aj bez registrácie
TASR/AP

Reprodukčné číslo sa stále drží nad hodnotou jeden, šírenie epidémie sa teda zrýchľuje – za utorok je na hodnote 1,05. Zdravotníci v utorok použili 22.391 vakcín a aktuálne je v nemocniciach 51 ľudí, z toho deväť v kritickom stave.

Laboratóriá vykonali 35.451 PCR testov a 49.893 testov antigénnych. Incidencia – počet pozitívne testovaných na 100.000 obyvateľov za posledných sedem dní – je stále na hodnote 13. Toto číslo od minulého týždňa mierne stúplo.

Z regiónov sú na tom najhoršie České Budějovice. Za nimi nasledujú Karlove vary a Praha. Nákaza sa rýchle šírim aj v Třebíči, Havlíčkovom Brode a Jablonci nad Nisou, sumarizuje iDNES.cz.

Žiaci základných a stredných škôl, ktorí nebudú mať očkovanie, sa musia v Česku na začiatku septembra trikrát otestovať antigénnymi testami na covid. Minister školstva Robert Plaga je však presvedčený, že k ďalšiemu plošnému uzavretiu škôl už nedôjde.

Od septembra sa tiež sprísňujú kontroly na letiskách. Minister zdravotníctva Adam Vojtěch uviedol, že epidemická situácia v okolitých štátoch sa stále zhoršuje, aj preto sa posilňujú kontroly aktuálne platných podmienok po príletoch, približuje situáciu v Českej republike iDNES.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok