Deti nad dvanásť rokov zaočkujú ďalšie nemocnice, pridáva sa košická a bánovecká

TA3 TASR
31.8.2021 16:20

Detská fakultná nemocnica Košice otvára od piatka 3. septembra nové očkovacie centrum, ktoré umožní očkovanie vakcínou proti ochoreniu Covid-19 deťom od 12 rokov. K takémuto kroku sa rozhodla aj Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou.

Japonsko pre kontamináciu pozastavuje aplikáciu dávok vakcín od Moderny
TASR/AP (ilu)

Potrebná je registrácia

„Ponúkame možnosť zaočkovať deti vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech pod dohľadom našich pediatrov,“ informovala košická nemocnica. Pred samotným očkovaním je potrebná registrácia na portáli Národného centra zdravotníckych informácií www.nczisk.sk. Očkovanie bude prebiehať od 3. septembra v DFN každú stredu a piatok od 8.00 do 13.00 h. Potrebné sú dve dávky vakcíny s odstupom minimálne 28 dní.

Do septembra v Košiciach očkovali deti nad 12 rokov vo vakcinačnom centre Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura. „S očkovaním detí proti novému koronavírusu starších ako 12 rokov sme začali 23. júna. V spolupráci s pediatriami Detskej fakultnej nemocnice a našimi pediatrami bolo u nás zaočkovaných spolu vyše 2500 detí vo veku do 18 rokov,“ informovala koordinátorka pandemických opatrení v UNLP Jaroslava Ostróová. Od septembra tam očkujú len osoby staršie ako 18 rokov.

Očkovanie v Bánovciach nad Bebravou

Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou začne vo svojom vakcinačnom centre očkovať deti od 12 rokov od 2. septembra. Zdravotnícke zariadenie zároveň v nadväznosti na záujem verejnosti upravilo očkovacie dni a časy. 

"Od septembra vychádzame v ústrety verejnosti a začíname s očkovaním aj detí od 12 rokov. Podarilo sa nám vo vakcinačnom centre zazmluvniť pediatra, čo je podmienka realizácie očkovania detí," uviedla koordinátorka vakcinačného centra nemocnice Anna Zelenáková. Nemocnica zároveň v nadväznosti na menší záujem o vakcináciu upravila časy očkovania. Vakcínu proti ochoreniu Covid-19 tam naďalej dostanú registrovaní i neregistrovaní záujemcovia.

Zdravotníci z bánovskej nemocnice od začiatku očkovania podali prvú alebo druhú dávku vakcíny Pfizer/BioNTech viac ako 22.000 záujemcom. V samotnej nemocnici je zaočkovaných aj 84 percent všetkých zamestnancov. Záujemcovia sa tam môžu naďalej dať i otestovať na prítomnosť nového koronavírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok