Slovensko musí prijať Afgancov, ktorí nám pomáhali, vyhlásil Pellegrini

TA3 TASR
31.8.2021 13:18

Slovensko by malo podľa expremiéra a nezaradeného poslanca Národnej rady SR Petra Pellegriniho prejaviť solidaritu s utečencami z Afganistanu. Tvrdí, že Slovenská republika musí prijať tých, ktorí s ňou počas misií spolupracovali. Mimoparlamentná strana Hlas-SD odmieta povinné kvóty a prerozdelenie všetkých migrantov.

Slovensko musí prijať Afgancov, ktorí nám pomáhali, vyhlásil Pellegrini
TASR/Jakub Kotian

"Slovensko musí prijať pod svoje krídla všetkých Afgancov alebo cudzích príslušníkov z Afganistanu, ktorí počas dlhých našich misií spolupracovali so SR. To znamená takých ľudí, ktorí majú väzby na Slovensko, ktorí možno majú aj časť rodiny tu a druhá časť bola tam. Boli to naši prekladatelia, naši informátori. Tu ani nemá platiť žiadna kvóta," povedal s tým, že je našou povinnosťou sa o nich postarať.

Na Slovensko priletelo v pondelok už druhé lietadlo, v ktorom boli evakuovaní ľudia s priamymi väzbami na Slovensko. Malo ísť o 28 osôb, prevažne o ženy, deti a študentov. Už predtým sa podarilo priviezť 24 osôb, medzi nimi bolo 16 Slovákov a osem Afgancov, ktorí so SR spolupracovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok