Vzťah vydrží, ak si rozumiete s jeho rodinou. Vedci zostavili zoznam, čo nás drží s partnerom

TA3/zm
31.8.2021 16:00

Množstvo výskumov hľadá kľúč k šťastnému vzťahu tým, že skúma dlhoročné partnerské dvojice, ktorým dáva otázky, prečo im to vydržalo. Najnovšie svoje výsledky prezentujú vedci z Cypru a prekvapí vás, na čo prišli.

Vzťah vydrží, ak si rozumiete s jeho rodinou. Vedci zostavili zoznam, čo nás drží s partnerom
Pixabay/Tú Anh

Intimita a spoločné záujmy sú prvoplánové dôvody, prečo si myslíme, že si určité dvojice rozumejú viac a iné menej, hoci sú spolu celé roky. Sociológovia z Cypru položili množstvo otázok párom, ktorým to klape aj po rokoch a prišli na zistenie, že za ich harmóniou nestoja len oni dvaja, ale celé ich rodiny.

Vzťah s rodinou

Hovorí sa, že si neberiete len muža, ale aj jeho rodinu, a zdá sa, že na tom bude kus pravdy. V prieskume ponúkli zúčastnením dvojiciam až 75 charakterových vlastností či iných dôvodov, aby sociológovia prišli na rebríček najdôležitejších vzťahových faktorov. A hoci sa sexualita alebo trávenie času umiestnili pomerne vysoko, predbehli ich iné dôvody.

Pomerne vysoko skončili možnosti ako pozitívny prístup k životu partnera, alebo dôvera či kompromisy. No prekvapivo je na prvej priečke fakt, ako vychádzate s partnerovou rodinou. A vedci majú aj vysvetlenie. Vraj rodičia našej polovičky sú takou neodmysliteľnou súčasťou vzťahu, že ak by ste s nimi nevychádzali, bol by to veľký problém.

Aký otec, taký syn

Nesporným dôvodom, prečo je potreba rozumieť si so svokrovcami tak vysoko v tomto zozname je i to, že vychovávali vášho partnera a teda ten je ich odrazom. Ak by vám nesedeli oni, tak zrejme časom ani vaša polovička.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok