Ministri sa o Kovaříkovi vyjadrujú opatrne. Čakajú, až prehovorí

TA3 TASR
31.8.2021 10:42

Viacerí ministri si chcú počkať na výstup z tlačovej besedy policajného prezidenta Petra Kovaříka. Uviedli to pred utorkovým rokovaním vlády. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) si vie predstaviť, že policajný prezident je pod veľkým tlakom.

Dôvera i žiadanie rezignácie. Reakcie na obvinenie policajného prezidenta sú rôzne
TASR/Pavol Zachar

Naď zároveň vyzval na opatrnosť pri hodnotení obvinení vznesených voči Kovaříkovi. Policajného prezidenta zatiaľ nevyzýva na to, aby sa vzdal funkcie. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) si chce tiež počkať, k čomu a ako sa vyjadrí policajný prezident počas popoludňajšej tlačovej konferencie. Nevie povedať, čo chce policajný prezident oznámiť.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v pondelok (30. 8.) avizoval, že podnikne ďalšie kroky voči Kovaříkovi. Jedným z riešení je podľa neho aj postavenie mimo služby, no na to musia byť splnené podmienky. Mikulec tiež zopakoval, že šéfovi polície dôveruje a je presvedčený o tom, že nezastavil policajnú akciu.

Kovařík mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila 26. augusta Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Šéf polície vyzval prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutie dokumentu o vznesení mu obvinenia na verejnosť. Poukázal na to, že uznesenie nikomu neodovzdal, nekopíroval a nezverejnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok