Slovenskí hádzanári podľahli na úvod kvalifikácie Chorvátsku

TASR TA3
31.10.2012 21:00

Slovenskí hádzanári neuspeli vo svojom úvodnom kvalifikačnom vystúpení v bojoch o ME 2014, keď v Osijeku podľahli favorizovanému Chorvátsku 21:25 (8:13).

Slovenskí hádzanári podľahli na úvod kvalifikácie Chorvátsku
SITA

Chorvátsko - Slovensko 25:21 (13:8)
Zostavy a góly:
Chorvátsko: Alilovič - Vori 4, Musa, Štrlek 1, Čupič 8/4, Butinovič 1, Horvat 2, Duvnjak 5, Gojun, Valčič 1, Kopljar, Buntič 2, Vukovič
Slovensko: Štochl, Putera - Kopčo 4, Mazák, Straňovský 3/1, Urban 1, Ďuriš 2, Hruščák 4, Šulc, Rábek 5, Guzy 1, Kucharík
Rozhodovali: Gusko a Repkin (obaja Biel.), 7 m hody: 5/5 - 2/1, vylúčení: 2:4, ČK: 46. Čupič (Chorv.) za faul po odpískaní, 3500 divákov.

Slováci sa v úvode mohli spoľahnúť na Štochla, a i keď ich útok nebol bezproblémový, prekvapivo sa s favoritom pasovali dobre. V 8. minúte šli do vedenia 2:1, relatívne bez ujmy prežili aj oslabenie po prísnom vylúčení Šulca a v polovici prvého dejstva viedli 5:4, keď na strednej spojke dirigoval tím Guzy. Balkánci sa začali dostávať na koňa cez výbornú hru krídelníkov.

Čupič okrem istej ruky pri troch sedmičkách pálil spoľahlivo aj z hry a pridal sa k nemu aj Štrlek a Chorváti otočili na 8:6. Slováci potom ale absolútne nezvládli záver polčasu. Polminúty pred koncom prehrávali ešte prijateľných 8:11, no potom Valčič a po nepochopiteľnej strate lopte zarovno s klaksónom aj Duvnjak vydolovali "nazaslúžený" päťgólový náskok.

V druhom dejstve narazili Slováci na skalopevnú chorvátsku stenu a presadzovali sa ťažko. "Nad vodou" ich držal Štochl, ktorý sa predviedol počas prvej desaťminútovky šiestimi parádami, napriek tomu rozdiel zostal nezmenený (15:10 pre domácich). Potom sa predviedli dobrou obranou aj hostia, domácich nepustili dlhých 8 minút ku gólu a Rábek s Kopčom vykresali iskierku nádeje - 13:15 zo slovenského pohľadu.

Rozhodcovia štvrťhodinu pred koncom vylúčili za oplácanie dovtedy najlepšieho strelca duelu, osemgólového Čupiča, ale zverencom Petra Dávida to paradoxne priťažilo. Duvnjak a Vori upravili na 18:13 a zdalo sa, že chorvátsky vlak už ujde. Slováci sa však zmohli k odporu ešte raz, Štochl naďalej privádzal chorvátskych strelcov do zúfalstva a po Ďurišovom protiútoku bolo len o 2 (17:19). Lenže potom zabrali domáce osobnosti, dvakrát výborne zasiahol aj Alilovič, opäť Vori a Duvnjak poslali domácich do vedenia 22:18 a Chorváti si už záver ustrážili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok