V neľahkých časoch sa postavili zlu. Naď si pripomenul pamiatku hrdinov SNP

TA3 TASR
28.8.2021 19:48

Minister obrany Jaroslav Naď si v priestoroch Pamätníka SNP na Jankovom vŕšku pripomenul pamiatku tých, ktorí prišli o život počas 2. svetovej vojny v bojoch Slovenského národného povstania. Pri tejto príležitosti zároveň zdôraznil význam spomienkových podujatí, ako aj nadčasový význam univerzálnych hodnôt, ktoré spoločnosť musí chrániť.

V neľahkých časoch sa postavili zlu. Naď si pripomenul pamiatku hrdinov SNP
TASR/Pavol Zachar (ilu)

TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. "Pri príležitosti blížiaceho sa 77. výročia SNP navštevujeme rôzne časti Slovenska, aby sme vzdali hold našim hrdinom, ktorí v neľahkých časoch ukázali svoju odvážnu tvár a vzopreli sa zlu v podobe nacistického režimu. Na toto hrdinstvo nikdy nezabudneme a s úctou spomíname na všetkých, ktorí v tomto boji stratili to najcennejšie čo mali – vlastný život," povedal v rámci pietnej spomienky minister obrany SR Jaroslav Naď.

V okolí obce Uhrovec pôsobila počas 2. svetovej vojny partizánska brigáda Jána Žižku pod vedením plk. Teodora Polu. Partizáni tu mali vybudované bunkre, v jednom z nich 13. decembra 1944 nacistické vojská upálili siedmich zranených partizánov. Výstavba pamätníka - mohyly bola dokončená v roku 1951, kedy sa konali aj prvé oslavy SNP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok