V Nemecku zaočkovali už viac ako 60 percent obyvateľov

TA3 TASR
28.8.2021 16:10

V Nemecku je proti koronavírusu plne zaočkovaných už viac ako 60 percent obyvateľov. V sobotu to oznámilo nemecké ministerstvo zdravotníctva, informovala agentúra DPA.

Sputnik by mohli vyrábať u našich susedov,
TASR/AP (ilu)

Proti koronavírusu zaočkovali v Nemecku už približne 50 miliónov ľudí, čo predstavuje 60,1 percenta nemeckej populácie. Aspoň prvú dávku vakcíny pritom dostalo takmer 65 percent obyvateľov Nemecka, teda približne 54 miliónov ľudí. Podľa ministerstva pritom len v piatok podali v krajine viac ako 213.000 dávok vakcín.

"Každé jedno podanie očkovacej látky nám pomôže spoločne prekonať jeseň a zimu," píše sa v príspevku nemeckého ministra zdravotníctva Jensa Spahna na sociálnej sieti Twitter.

Najväčšiu mieru zaočkovanosti hlási nemecká spolková krajina Brémy, kde je plne zaočkovaných 70,2 percenta populácie a aspoň prvú dávku vakcíny tam dostalo 74,7 percenta obyvateľov.

Najnižšiu mieru zaočkovanosti má naopak Sasko, kde je plne zaočkovaných 51,4 percenta populácie. Aspoň prvú dávku vakcíny tam dostalo 54,8 percenta obyvateľov.

V Nemecku od začiatku pandémie zaznamenali podľa dát Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) viac ako 3,9 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 92.000 tisíc úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok