Absolútnou Slovenkou roka je Želmíra Komorechová. Cenu získala aj moderátorka TA3

TA3 TASR
27.8.2021 23:38

Galavečerom v historickej budove Slovenského národného divadla vyvrcholil v piatok večer 13. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Titul Absolútna Slovenka roka 2021 získala Želmíra Komorechová, majiteľka spoločnosti Kompava.

Absolútnou Slovenkou roka je Želmíra Komorechová. Cenu získala aj moderátorka TA3
TASR/Pavel Neubauer

Ceny získalo niekoľko žien

Vyštudovaná biochemička, ktorá v Novom Meste nad Váhom riadi úspešnú firmu zameranú na vývoj, výrobu a distribúciu výživových doplnkov, získala prvenstvo aj v kategórii biznis a manažment. V oblasti športu zvíťazila Helena Hanková, trénerka a funkcionárka v paralympijskom športe, ktorá v súčasnosti trénuje mužský paravolejbalový výber. Za oblasť médiá a komunikácia získala cenu moderátorka televízie TA3 Anka Žitná.

Prvenstvo v kategórii kultúra a umenie získala herečka Zuzana Kocúriková, ktorá o pár dní oslávi polstoročie v činohernom súbore SND. V kategórii veda a výskum patrí ocenenie Zdeňke Ďuračkovej, profesorke biochémie na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Popri pedagogickej práci sa venuje problematike oxidačného stresu a možnostiam ovplyvnenia symptómov viacerých ochorení ako sú srdcovo-cievne, cukrovka, Crohnova choroba, ADHD a depresívna porucha u detí.

V kategórii vzdelávanie uspela Anna Jurgovianová, špeciálna pedagogička, ktorá pracuje s rómskou komunitou viac ako 23 rokov, výtvarníčka, filantropka, riaditeľka Súkromnej spojenej školy v Kežmarku. V kategórii zdravotníctvo zvíťazila Erika Mišiaková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo v nemocnici Agel v Bánovciach nad Bebravou, ktorá popri tom pôsobí v rámci ODCH aj ako sestra v geriatrickej ambulancii. Od začiatku pandémie stála v prvej línii a obetovala voľný čas, aby pomohla nielen nemocnici, ale predovšetkým pacientom.

Za oblasť charity patrí ocenenie Ivete Mišovej, riaditeľke Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR, spoluautorke projektu BIVIO. Nina Krigovská, učiteľka ZUŠ z Popradu a umelecká vedúca Detského folklórneho súboru Letnička, získala ocenenie v kategórii podpora mladých talentov.

Udelili aj dve mimoriadne ocenenia

Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko udelila nominačná komisia tento rok dvom výnimočným osobnostiam - detskej lekárke Anne Hlavatej a lyžiarke Petre Vlhovej.

Anketa Slovenka roka je pokračovaním podujatia, ktoré týždenník Slovenka organizoval v minulosti pod názvom Žena roka a Muž roka. O víťazkách v jednotlivých kategóriách rozhodujú diváci RTVS formou sms hlasovania a čitatelia Slovenky prostredníctvom kupónov, ako aj internetového hlasovania na www.slovenkaroka.sk. Víťazky jednotlivých kategórií aj laureátky mimoriadneho ocenenia si počas slávnostného večera prevzali bronzovú sošku z dielne výtvarníčky Jany Brisudovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok