Vyčistite kozmetické štetce a hubky správne. Mali by ste to robiť dvakrát do týždňa

TA3/zm
29.8.2021 10:00

Používame ich takmer denne, no občas zabúdame, že by si zaslúžili väčšiu pozornosť než len pri rannom líčení. Kozmetické štetce a hubky predsa prikladáme na tvár, tak by sme sa mali starať o to, aby boli čisté.

Vyčistite kozmetické štetce a hubky správne. Mali by ste to robiť dvakrát do týždňa
Pexels/kinkate

Len máloktorá žena čistí svoje kozmetické pomôcky pravidelne a frekvencia sa ani náhodou nepribližuje tomu, čo odporúčajú dermatológovia, vizážistky alebo kozmetičky. Vedeli ste, že by ste štetce a hubky mali preprať dvakrát do týždňa?

Štyri použitia

Každý typ štetca vyžaduje iný prístup, ako to v závislosti od toho, aký kozmetický produkt ním nanášate.  Tekutá kozmetika sa usádza na aplikátoroch rýchlejšie a hlbšie. Je pritom jedno, či hovoríme o štetci alebo hubke.

Púdrové produkty zas vytvárajú postupne na štetinkách usadené vrstvy, a tak si nástroj nezachováva ani svoje prvotné vlastnosti pre nanášanie kozmetiky. Nehovoriac o tom, že je to prostredie ideálne pre baktérie, ktoré môžu mať za následok tvorbu akné alebo upchávania pórov.

Podľa odborníkov by sme mali štetce a hubky umývať približne po každom štvrtom použití. Ak sa teda líčite denne, vychádza to skutočne dvakrát do týždňa.

Kozmetické štetce Pexels/Emma Bauso

Postup čistenia

Nájsť si tak často čas je pre mnohé ženy nemysliteľné. Preto by ste si mali zaobstarať kozmetické produkty, zvyčajne sprejové, ktoré sú určené na dezinfekciu líčiacich nástrojov. Ak ste boli u vizážistky, určite ste niečo podobné videli.

Čo najčastejšie však treba aplikátory aj dôkladne preprať. Do umývadla alebo misky napustite teplú vodu a pripravte si detský šampón alebo antibakteriálne mydlo. Mali by ste použiť taký čistiaci produkt, ktorý nebude neskôr dráždiť vašu pokožku.

Namočte hubky do vody, ale čo sa týka štetcov, máčajte len štetiny, nie celý nástroj, aby ste nezničili lepiace spoje.

Čistiaci prostriedok nedávajte do vody, ale naneste si ho na ruku a tak jeden po druhom prepierajte. Potom štetce a hubky oplachujte pod vlažnou tečúcou vodou a nechajte voľne vyschnúť na uteráku.  

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok