Medzi obeťami v Kábule nie sú Slováci ani Afganci s väzbami na Slovensko

TA3 TASR
27.8.2021 11:49

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR neeviduje v súvislosti so štvrtkovými útokmi pri letisku v afganskej metropole Kábul obete spomedzi občanov Slovenskej republiky, respektíve Afgancov s väzbami na SR. Uviedol to hovorca slovenského rezortu diplomacie Juraj Tomaga.

Medzi obeťami v Kábule nie sú Slováci ani Afganci s väzbami na Slovensko
TASR/AP

Ministerstvo zároveň v piatok teroristické útoky v Kábule odsúdilo. Slovensko podľa ministerstva nebude nikdy akceptovať útoky teroristov na civilné obyvateľstvo a medzinárodné sily, ktoré vykonávajú humanitárnu operáciu. Útok označilo za neakceptovateľný čin, za ktorý má byť vyvodená zodpovednosť.

Rezort tiež ubezpečil, že v spolupráci so spojencami a partnermi bude pokračovať v podpore mierumilovného Afganistanu, ktorý sa nesmie stať ani terčom, ani útočiskom pre teroristov.

Dvojitý bombový samovražedný útok nastal pred kábulským letiskom, kde tisíce ľudí čakali na šancu odísť z krajiny, v ktorej získal moc fundamentalistický Taliban. Okrem najmenej 72 mŕtvych prišlo pri útokoch o život aj 13 amerických vojakov. Podľa afganských úradov si útoky vyžiadali približne 150 zranených. K útokom sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok