Cigarety chceli na Slovensko prepašovať v podlahe autobusu. Plán odhalila polícia

TA3 TASR
26.8.2021 18:17

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Michalovce zabránili nezákonnému dovozu cigariet, ktoré sa na územie Slovenska snažili prepašovať cez hraničný priechod Vyšné Nemecké ukryté v podlahe linkového autobusu Mukačevo – Košice.

cigarety cigareta tabak fajčenie fajčiar ilu 800px (SITA/AP)
SITA/AP

Ako informovala hovorkyňa michalovského Colného úradu Jana Nimrichterová, Kriminálny úrad FS začal voči ukrajinskému vodičovi autobusu trestné stíhanie z prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Aj napriek tomu, že ukrajinský vodič pred colnou kontrolou neprihlásil k colnému konaniu žiaden tovar, colníci sa rozhodli podrobiť autobus úplnej colnej kontrole s využitím služobného psa vycvičeného na detekciu pachových stôp tabakových výrobkov.

"Pes značil podozrivé miesto, a to podlahu v batožinovom priestore vozidla. Príslušníci pristúpili k demontáži časti podlahy, pod ktorou našli špeciálne vybudovaný úkryt. V úzkej dutine boli ukryté balíčky cigariet navzájom spojené špagátom," priblížila Nimrichterová s tým, že spolu išlo o 8000 kusov cigariet balených v spotrebiteľských baleniach po 20 kusov bez označenia kontrolnými známkami. Finančný únik na cle a daniach colníci vyčíslili na 1332,28 eura. "Prípad bude realizovaný v takzvanom superrýchlom konaní," uzavrela hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok