S jablkovou diétou zhodíte denne pol kila. Držať ju však môžete len tri až päť dní

TA3/zm
26.8.2021 08:00

Znie to skvele, byť každý deň ľahšia o pol kila. Jablková diéta splní čo sľubuje, len to s ňou nemôžete preháňať, keďže chudnete vďaka nízkemu kalorickému príjmu.

S jablkovou diétou zhodíte denne pol kila. Držať ju však môžete len tri až päť dní
Pexels/Mikhail Nilov

Okrem chudnutia si vďaka jablkám prečistíte organizmus a naštartujete metabolizmus. Denne prijmete len 1000 až 2000 kalórii, preto nemôžete jablkovú diétu držať dlho. Odborníci na výživu odporúčajú interval od troch do piatich dní a potom návrat k normálnej strave. Blížiaca sa sezóna jabĺk je ideálnym obdobím, kedy si túto očistnú kúru naplánovať. Ovocia totiž budete potrebovať viac než dosť.

Prvý deň

Prvý deň býva pri akomkoľvek nábehu na inú stravu najťažší. A verte tomu, že to bude podobné i pri jablkovej diéte, hoci to na prvé počutie znie chutne Jesť môžete celý deň len jablká. Na raňajky, na obed, aj na večeru. Kedykoľvek, keď pocítite hlad, môžete si dať proste iba jabĺčko. Uvidíte, že už poobede vám to príde veľmi monotónne, ale treba vydržať, druhý deň sa pridajú aj iné potraviny. Odporúčaná dávka je maximálne tri kusy ovocia doobeda a celkovo za deň sedem jabĺčok.

Druhý deň

Druhý deň diéty je už o niečo pestrejší, pridať si môžete k jablkovým raňajkám aj postrúhanú mrkvu alebo zmes dochutiť medom. Na obed je povolený ovocno – zeleninový šalát, obsahujúci, samozrejme, jablko. Na večeru opäť jabĺčka a pridať môžete tvrdý syr.  

Jablková diéta Pexels/Gilberto Olimpio

Tretí až piaty deň

Posledné dni diét, v závislosti od toho, ako dlho sa ju rozhodnete držať, budú monotónne. Jablko s celozrnným chlebom na raňajky môžete oživiť plátkom kvalitnej šunky alebo nízkotučnej slaniny. Jablkovo-zeleninový šalát na obed môžete ozvláštniť kuracím mäsom na prírodno alebo rybou. A večer si k štandardnému jablku dajte misku ovsených vločiek s mliekom.   

Témy: jablká
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok