HC Slovan porazil Novosibirsk vysoko 6:2

TASR TA3
30.10.2012 21:32

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy nad Sibirom Novosibirsk 6:2. "Belasí" položili základ svojho triumfu v druhej tretine, v ktorej strelili tri góly.

HC Slovan porazil Novosibirsk vysoko 6:2
SITA

Po štvorzápasovej domácej šnúre čaká zverencov trénera Rostislava Čadu séria štyroch duelov na súperových klziskách, ktorú odštartuje 3. novembra v Prahe na ľade tamojšieho HC Lev.

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Góly: 11. Sigalet (Sekera, Miklík), 25. Višňovský (Štajnoch, Hudáček), 32. Sekera, 33. Kukumberg (Višňovský, Štajnoch), 44. Štajnoch (Višňovský), 59. Kukumberg (Bakoš, Kytnár) - 1. Glazačev (Lehtera, Enlund), 38. Krivonožkin (Nikulin). Rozhodcovia: Kiseljov, Vasiljev - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.), vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

zostavy a striedanie:
Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Višňovský, Sekera, Sigalet, Švarný, Boumedienne, Luža - Šatan, Bližňák, Hudáček - Miklík, Vondrka, Lipiansky - Šťastný, Daňo, Ölvecký - Mikúš, Bakoš, Kytnár - Kukumberg
Sibir Novosibirsk: Glass (32. Gajdučenko) - Zajcev, Kulda, Alexejev, Kudroč, Karavajev, Kutuzov, Soloduchin, Ignatovič - Lehtera, Glazačev, Enlund - Krivonožkin, Nikulin, Kopejkin - Malyšev, Sannikov, Drugov - Šumakov, Veličkin, Soloduchin - Nikitenko

Hostia predviedli raketový vstup do zápasu a hneď ich prvý útočný výpad sa skončil gólom, keď v 29. sekunde prekonal Janusa bekhendovým blafákom Glazačev. Zakrátko mohli "belasí" inkasovať opäť, no pri vylúčení Boumedienna sa zubami-nechtami ubránili. Sibir naopak svoje prvé oslabenie nezvládol a netradičný strelec Sigalet dorážkou vyrovnal - 1:1. Domáci prevzali iniciatívu, boli aktívnejší, do väčších šancí sa však nedostávali. Až v 15. minúte sa Vondrka preštrikoval pred gólmana Glassa, ktorý však jeho pokus zneškodnil.

Divácky atraktívny hokej pred vypredanými tribúnami pokračoval aj v druhej dvadsaťminútovke. V 25. minúte poslal Slovan do vedenia opäť v presilovke Višňovský, ktorý strelou od modrej čiary nedal Glassovi šancu. Autor gólu onedlho putoval na trestnú lavicu, Novosibirsk však túto početnú výhodu nevyužil, čo sa ukázalo ako jeden z rozhodujúcich momentov. Krátko po návrate Višňovského na ľad sa dostal k puku Sekera a v 32. minúte z ťažkého uhla vymietol pravý horný roh bránky. Tréner hostí poslal do bránky Gajdučenka, ktorý si však udržal čisté konto len 45 sekúnd a po Kukumbergovej dorážke Višňovského strely lovil puk zo siete aj on. O päť minút neskôr domáci v obrannom pásme zabudli na Krivonožkina a ten vrátil svoj tím do hry - 4:2. V úplnom závere tretiny pomohla hosťom žŕdka pri zakončení Sigaleta.

Vedenie domácich poistil piatym gólom v 44. minúte Štajnoch, ktorý delovkou od modrej potrestal vylúčenie Zajceva. Sibir napriek trojgólovému manku nezložil zbrane, snažil sa ešte čosi vymyslieť, domáci však snaženie súpera účinne eliminovali a sami neustále hrozili. Dve minúty pred koncom Bakoš vyslal do samostatného úniku Kukumberga a ten spečatil výsledok na konečných 6:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok