Zomrel bubeník Rolling Stones. Charlie Watts mal 80 rokov

TA3 TASR ČTK
24.8.2021 18:45

Vo veku 80 rokov zomrel Charlie Watts, bubeník skupiny Rolling Stones. S odvolaním sa na vyhlásenie jeho agenta o tom informovala v utorok agentúra AFP.

Zomrel bubeník Rolling Stones. Charlie Watts mal 80 rokov
TASR/AP

"S hlbokým zármutkom oznamujeme smrť nášho drahého Charlieho Wattsa," citovala agentúra AFP vyhlásenie agenta. Hudobník zomrel v londýnskej nemocnici v prítomnosti svojej rodiny. "Odišiel milovaný manžel, otec a starý otec a jeden z najväčších bubeníkov svojej generácie," cituje z Dohertyho vyhlásenia stanica BBC. Ešte na začiatku mesiaca sa objavili informácie o tom, že pre doliečenie sa z lekárskeho zákroku vynechá americké turné.

Členom Rolling Stones bol od januára 1963. Spolu s frontmanom Mickom Jaggerom a gitaristom Keithom Richardsom patrili medzi najstarších členov slávnej rockovej kapely. V roku 2004 sa Watts liečil v londýnskej nemocnici z rakoviny hrdla. Z tej sa zotavil po štyroch mesiacoch liečby vrátane šiestich týždňov intenzívnej rádioterapie.

Mick Jagger a Keith Richards v mnohých rozhovoroch zmienili Wattsa ako zásadného člena Rolling Stones. Podľa ich slov by Stones bez neho ani nemuseli existovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok