Výučba na Univerzite Komenského bude prebiehať hybridne. Čo môžu študenti očakávať?

TA3 TASR
24.8.2021 13:03

Výučba v zimnom semestri sa má na Univerzite Komenského v Bratislave realizovať hybridne. Znamená to, že časť bude prezenčná a časť dištančná. Vyplýva to z odporúčaní krízového štábu univerzity, ktorý rokoval v pondelok.

Prezenčne sa môžu realizovať vzdelávacie činnosti v prípade, že budú dodržané bezpečnostné a hygienické podmienky. "Počet osôb v miestnosti neprekročí 50 percent kapacity miestnosti určenej na sedenie, maximálne však v miestnosti môže byť 50 osôb," uvádza univerzita. Vzdelávacie činnosti sa majú realizovať prezenčne, len ak to opatrenia verejných autorít umožňujú. "V prípade, že nie je možné zabezpečiť prezenčnú výučbu podľa stanovených podmienok, vzdelávacie činnosti budú prebiehať dištančne," uvádza sa na webe najväčšej slovenskej univerzity.

Konečné rozhodnutie o priebehu výučby jednotlivých predmetov je v kompetencii dekanov jednotlivých fakúlt. Študentov prvého, druhého, spojeného aj tretieho stupňa štúdia informujú o ďalších detailoch do 31. augusta 2021 fakulty.

Okrem členov krízového štábu Univerzity Komenského v Bratislave sa na online rokovaní zúčastnili aj dekani fakúlt Univerzity Komenského, prezident Slovenskej rektorskej konferencie Rudolf Kropil a zástupca Slovenskej technickej univerzity Mikuláš Bittera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok