Rok sa im darilo vyhrávať. Nový Zéland hlási najväčší denný prírastok prípadov covidu

TA3 TASR
24.8.2021 12:32

Nový Zéland zaznamenal v utorok 41 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku vlaňajšieho apríla, informovala agentúra Reuters.

Nový Zéland hlási najväčší denný prírastok prípadov covidu od vlaňajšieho apríla
TASR/AP

Najviac prípadov pribudlo v meste Auckland, ktoré je v súčastnosti ohniskom vírusu. Z celkových 41 zaznamenaných prípadov až 38 evidujú v Aucklande, zvyšné tri prípady zaznamenali vo Wellingtone. V súčasnosti v krajine evidujú 148 nakazených.

"Delta sa líši od našich predošlých skúseností (s vírusom). Ako vieme je nákazlivejšia a ako môžeme vidieť, tak sa šíri rapídne rýchlo" uviedla generálna riaditeľka novozélandského zdravotníckeho úradu Ashley Bloomfieldová.

Minulý utorok 17. augusta v Aucklande zaznamenali prvý prípad komunitného prenosu vírusu od februára tohto roka.

Po celej krajine bolo podľa úradov do pondelka (23. augusta) v spojitosti s minulotýždňovým komunitným prenosom dohľadaných viac ako 13.200 blízkych kontaktov infikovaných. Tí už podstúpili alebo ešte len podstúpia testy na koronavírus.

Na zastavenie šírenia koronavírusu zaviedla vláda ihneď po objavení ohniska v Aucklande v krajine celoštátny lockdown. Ten v pondelok predĺžili o štyri dni do 27. augusta, kedy vláda opäť posúdi pandemickú situáciu a rozhodne, či sa lockdown bude predlžovať. V Aucklande, ktorý je v súčasnosti ohniskom nákazy, potrvá lockdown ešte dlhšie, a to až do utorka budúceho týždňa (31. augusta).

Nový Zéland s takmer piatimi miliónmi obyvateľov sa považuje za jednu z najúspešnejších krajín na svete v súvislosti so zvládnutím pandémie koronavírusu. Od začiatku pandémie tam zaznamenali len 26 úmrtí, napísala agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok