Prešov očakáva počas návštevy pápeža Františka nápor, MHD bude zadarmo

TA3 TASR
24.8.2021 08:37

Mestská hromadná doprava v meste Prešov bude v deň návštevy Svätého Otca Františka pre všetkých zadarmo. Cestujúci budú môcť bezplatnú MHD využiť počas celého dňa 14. septembra v oboch tarifných pásmach.

Chystáte sa na pápežskú omšu do Šaštína? Na miest do sektora sa musíte dostaviť včas
TARS/AP

Informovala o tom tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová. Ako povedala, mesto tým chce čo najviac zjednodušiť pútnikom presun po meste.

"Nakoľko parkovacie kapacity v centre mesta, ako aj v jednotlivých mestských častiach sú obmedzené, odporúčame všetkým pútnikom, aby pri ceste do Prešova 14. septembra uprednostnili dopravu vlakmi alebo autobusmi. Všetky výstupné miesta budú v pešej dostupnosti areálu mestskej športovej haly, kde bude slávená liturgia so Svätým Otcom," uviedla Šitárová.

Dopravný podnik mesta Prešov zároveň cestujúcim pripomína, že nárok na bezplatnú prepravu počas návštevy pápeža nie je zadefinovaný v Prepravnom poriadku MHD v Prešove, a preto cestujúcemu nevzniká nárok na vrátenie cestovného za nevyužitý alebo čiastočne využitý predplatný cestovný lístok.

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, s predstaviteľmi kresťanských cirkví, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Prešove bude sláviť svätú liturgiu a ohlási homíliu. V Košiciach sa stretne s mladými a navštívi tiež sídlisko Luník IX. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok