Zničujúci obraz. Záplavy v Tennessee si vyžiadali už desiatky obetí a nezvestných

TA3 TASR
23.8.2021 07:46

Najmenej 22 obetí si už vyžiadali záplavy v americkom štáte Tennessee, kde po silných lejakoch voda so sebou odnášala domy i časti ciest. Nezvestné sú stále desiatky ľudí.

Podľa guvernéra štátu Tennessee Billa Leeho je situácia "veľmi tragická a náročná" v okrese Humphreys County, a to najmä v meste Waverly vzdialenom zhruba 100 kilometrov západne od Nashvillu. "Spadlo tam rekordné množstvo zrážok ... čo spôsobilo ničivú povodeň, veľké straty na životoch, množstvo nezvestných ľudí ... z niektorých domov ostali len základy ... je to zničujúci obraz," uviedol Lee po tom, ako navštívil postihnutú oblasť.

Americký štát Tennessee zasiahli záplavy TASR/AP

Podľa Agentúry pre riadenie núdzových situácií v štáte Tennessee  si živel vyžiadal najmenej 16 životov. Šerif v okrese Humphreys County Chris Davis však pre miestne médiá potvrdil najmenej 22 obetí. Nezvestných je podľa agentúry DPA stále vyše 40 ľudí.

Ako uvádza agentúra AP, podľa Národnej meteorologickej služby v okrese Humphreys County spadlo v sobotu za necelých 24 hodín 43 centimetrov zrážok, čím bol doterajší denný úhrn zrážok nameraný v štáte Tennessee prekonaný o viac ako 8 centimetrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok