Na kábulskom letisku vládne chaos. Viacero detí je nezvestných

TA3 TASR
22.8.2021 23:50

V chaotických situáciách na letisku v afganskej metropole Kábul sa stráca rodičom čoraz viac detí a sú nezvestné. Informovali o tom miestne médiá, na ktoré sa v nedeľu odvolala tlačová agentúra DPA.

Na kábulskom letisku vládne chaos. Viacero detí je nezvestných
TASR/AP

Afganská súkromná televízia Ariana Television odvysielala reportáž o jednej rodine z Kábulu, ktorá sa týždeň stará o stratené dieťa, ktoré našla zachytené v ostnatom drôte okolo letiska. Napriek snahe sa jej nepodarilo vypátrať rodičov dieťaťa, ako uviedla samotná rodina. Tento chlapec, ktorý má asi šesť rokov, rodine povedal, že išiel s rodičmi na letisko, aby sa pokúsili ujsť z krajiny.

Jeho otec však v dave ľudí spadol, chlapec ho stratil z dohľadu a odvtedy už ani jedného z rodičov nevidel.

Miestni novinári tiež uviedli, že ľudia vešajú na určitých miestach na letisku fotografie stratených a nezvestných detí. Na kábulskom letisku sa odohrávajú chaotické scény už približne týždeň, pretože tisíce ľudí sa snažia ujsť z Afganistanu po tom, čo radikálne islamské hnutie Taliban minulú nedeľu nečakane rýchlo a ľahko obsadilo Kábul a prevzalo moc v krajine.

Na evakuačnej operácii na letisku sa podieľajú aj britskí vojaci. V posledných dňoch tam zažívali situácie, s ktorými budú žiť zvyšok svojho života, povedal pre stanicu Sky News vysokopostavený predstaviteľ britských ozbrojených síl. "Bolo to hrozné, ženy hádzali svoje bábätká cez barikádu z ostnatého drôtu - prosili vojakov, aby ich vzali. Niektoré deti sa pritom v drôte zachytili," dodal predstaviteľ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok