Nemôžu navštíviť novorodeniatko. Japonskí rodičia posielajú príbuzným ryžové balíky s podobizňou dieťaťa

TA3
21.8.2021 09:00

Ani pandémia im nepokazí zážitok z narodenia dieťatka. Čerství rodičia prišli v Japonsku s naozaj originálnym nápadom. Príbuzní, ktorí kvôli pandémii nemohli navštíviť a pochovať si nového člena rodiny, dostali zaujímavú zásielku.

Nemôžu navštíviť novorodeniatko. Japonskí rodičia posielajú príbuzným ryžové balíky s podobizňou dieťaťa
ČTK (ilu)

Cena závisí od hmotnosti

Balík s ryžou. Takúto zásielku dostali príbuzní, ktorí by radi videli a pochovali nového člena rodiny, no pandémia koronavírusu im v tom zabránila. Balíčky s ryžou existujú v rôznych prevedeniach, na obale je pritom vytlačená fotografia dieťaťa, niektoré balíčky sú dokonca zabalené v perinke, aby „dieťa“ pôsobilo reálnejšie. Príbuzní tak majú pocit, že objímajú skutočné bábätko. Množstvo ryže, ktoré sa nachádza vo vrecku, je prispôsobené reálnej hmotnosti novorodenca, aby sa na neho čo najviac podobalo, píše Guardian.

Firmy, ktoré originálne balíčky vyrábajú si účtujú rôzne ceny. Závisí to od hmotnosti – 3,5 kilogramové balenie stojí približne 27 eur.  „Tento nápad som dostal asi pred 14 rokmi, keď sa mi narodil vlastný syn a premýšľal som, čo by som mohol vytvoriť pre príbuzných, ktorí žili ďaleko a nemohli ho prísť navštíviť. Preto sme sa rozhodli vyrábať vrecúška s ryžou, ktoré majú rovnakú hmotnosť a tvar ako dieťa. Aby ich príbuzní mohli pochovať a cítiť tú roztomilosť,“ hovorí Naruo Ono, majiteľ obchodu Kome no Zoto Yoshimiya.

Svadobné balíčky

Spoločnosť neskôr rozšírila svoj sortiment o svadobnú tematiku. „V prípade svadby, si nevesta a ženích nechávajú vyrábať vrecúška so svojou podobizňou z čias detstva. Darujú ich svojim rodičom, ako prejav uznania za to, že ich ich matky porodili a rodičia vychovali,“ dodal Ono. 

Svadobné vrecúška sa dokonca stali populárnejšími. Novomanželia sa ich v čase pandémie rozhodli posielať aj príbuzným. "Počas pandémie sa dopyt po nich skutočne zvýšil, pretože ľudia nemohli cestovať na svadobné obrady," dodal Ono.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok