Široké nohavice sú hitom sezóny. Hodia sa do každého štýlu aj pre všetky typy postavy

TA3/zm
20.8.2021 08:00

Dlhé roky boli trendom úzke, až vypasované nohavice, no aktuálne ich z módy vytláča presne opačný strih. Široké nohavice si zamilujete, sú pohodlné a dajú sa skombinovať na množstvo spôsobov, takže ich využijete elegantne aj športovo.

Široké nohavice sú hitom sezóny. Hodia sa do každého štýlu aj pre všetky typy postavy
Reserved

Na teplé dni sú vhodné nielen šaty, sukne a šortky. Vyskúšajte tiež široké nohavice, ktoré vám zaručia maximálne pohodlie a sadnú všetkým typom postavy. Vybrať si môžete z troch základných strihov

Nohavice cullotes

Tento strih spoznáte na prvý pohľad. Ide o široké nohavice, ktoré pripomínajú až sukňu a majú skrátenú dĺžku, zvyčajne do polovice lýtok. Ich história siaha poriadne ďaleko, ale najväčší módny ošiaľ zažili v 20. storočí, kedy si ich zamilovali ženy pri športe. Boli praktické pre aktívny pohyb a zároveň vďaka svojmu strihu si zachovávali eleganciu. A presne také sú cullotes i dnes.

Zladiť ich môžete do každého štýlu. S teniskami ako street style a s lodičkami za dámu, napríklad do práce. Tento strih má zvýšený pás a hodia sa k nemu kratšie, alebo zakasané topy. Ak ste nižšej postavy, opticky vám pomôžu podpätky, ale keby ste sa chceli držať ležérnosti, pár centimetrov vám pridá práve priznanie vyššieho pása, ktoré predĺži nohy.    

Nohavice cullotes zažili najväčší módny ošiaľ v 20. storočí, kedy si ich zamilovali ženy pri športe.

Široké nohavice cullotes Mohito

Plazzo nohavice

Ďalším typom širokých nohavíc sú plazzo. V podstate je to predĺžená verzia cullotes, v páse najčastejšie na gumičku alebo s priznaným opaskom z rovnakého materiálu. Opäť ide o variabilný módny kúsok. Do práce ho môžete ladiť s blúzkou, vo voľnom čase pokojne plazzo nohavice doplňte mikinou.

Najtrendovejšie kombinácie týchto nohavíc sú momentálne sety. Buď k nohaviciam zlaďte sako alebo tuniku z rovnakého materiálu. Niektoré tieto kombinácie, v závislosti od látky, pôsobia ako pyžamový úbor. A to je v poriadku, tak sa to presne nosí!

Najtrendovejšie kombinácie širokých nohavíc sú momentálne sety. Buď k nohaviciam zlaďte sako alebo tuniku z rovnakého materiálu.

Široké nohavice plazzo Reserved

Banana pants

Najmenej známe široké nohavice sú banana pants, ktoré by sme mohli prirovnať k „mrkváčom“. Na stehnách sú širšie a smerom ku kotníkom sa zužujú. Opäť ide o strih s vysokým pásom a opäť o kúsok, ktorý sa dá nosiť na rôzne spôsoby a príležitosti.

Ak neviete ako na to, inšpirujte sa v našej fotogalérii.  

Témy: móda Materiál
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok