Obmedzenia v Bratislave sú minimálne. Prvú dávku vakcíny má už takmer 60 % ľudí

TA3 TASR
18.8.2021 15:20

V Bratislave je prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných 59,4 percenta obyvateľov. Druhú dávku vakcíny dostalo už 56,5 percenta Bratislavčanov. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Zdá sa, že sme sa poučili. Klempa verí, že ďalšiu vlnu pandémie zvládneme lepšie
TASR/Pavel Neubauer

"Zodpovednosť Bratislavčaniek a Bratislavčanov nášmu mestu veľmi pomohla. Celé naše mesto je v zelenej zóne COVID automatu a obmedzenia sú tak minimálne. Je to vďaka tomu, že máme mieru zaočkovanosti osôb nad 50 rokov 71,3 percenta oboma dávkami a mieru zaočkovanosti všetkých osôb 59,4 percenta prvou dávkou," skonštatoval bratislavský primátor.

Celkovo by podľa jeho slov miera zaočkovanosti v Bratislave mohla byť v porovnaní s európskymi metropolami vyššia. Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je podľa Valla pre ľudí v Bratislave naďalej dostupné bez bariér, a to aj napriek tomu, že veľkokapacitné očkovacie centrum Bratislavského samosprávneho kraja na Národnom futbalovom štadióne je už zatvorené.

Mesto Bratislava má šancu dosiahnuť kolektívnu imunitu proti ochoreniu COVID-19. Na dosiahnutie tohto cieľa je podľa magistrátu potrebné, aby bolo zaočkovaných aspoň 75 percent obyvateľov Bratislavy. Túto hranicu si určilo mesto po konzultácii s odborníkmi.

Pre čo najrýchlejšie dosiahnutie kolektívnej imunity spustilo hlavné mesto spolu s Dopravným podnikom Bratislava súťaž o 60 celoročných predplatných cestovných lístkov na MHD. Chce ňou motivovať tých, ktorí sa ešte rozhodujú, či sa dajú zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, a zároveň odmeniť tých, ktorí už zaočkovaní sú.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok