Český špeciál priviezol aj Afgancov, ktorých si vyžiadalo Slovensko

TA3 TASR
18.8.2021 15:11

Z afganskej metropoly Kábul v stredu popoludní odštartoval tretí evakuačný špeciál českej armády. Na jeho palube je 62 pasažierov vrátane štyroch Afgancov, o ktorých prevoz požiadalo Slovensko. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval český minister obrany Lubomír Metnar.

"Tretí evakuačný let je na ceste do Prahy! Na palube je 62 pasažierov vrátane štyroch Afgancov, o ktorých prepravu nás požiadali kolegovia zo Slovenska. Skvelá práca!" napísal Metnar.

Český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek prostredníctvom Twitteru doplnil, že na palube lietadla "sú napríklad afganskí tlmočníci s deťmi a tiež držitelia trvalého pobytu v ČR... Veľká vďaka všetkým za obrovské nasadenie," napísal Kulhánek.

Predchádzajúci evakuačný let českej armády pristál v Prahe v utorok večer. Na jeho palube bolo podľa televízie ČT24 celkovo 87 pasažierov. Boli medzi nimi aj Česi, vrátane veľvyslanca Jiřího Balouna. Z Afganistanu tak odišli všetci českí zamestnanci tamojšieho zastupiteľstva, pripomenula ČT24. Prvý český evakuačný let priviezol z Afganistanu v pondelok ráno do ČR 46 Čechov a ich spolupracovníkov s rodinami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok