Pena na holenie vyčistí vašu domácnosť: Využijete ju na škvrny, šperky aj zrkadlá

TA3/zm
18.8.2021 08:00

Stojí vám na poličke v kúpeľni pena na holenie? Využijete ju všestranne a poupratujte ňou domácnosť. Budete sa čudovať, na čo všetko je tento kozmetický prípravok skvelý a aké rôzne škvrny dokáže odstrániť.

Pena na holenie vyčistí vašu domácnosť: Využijete ju na škvrny, šperky aj zrkadlá
Pixabay/Vasilijus Bortnikas

Nielen hladká a krásna pokožka, ale aj kadečo iné v domácnosti sa bude ligotať, ak pri upratovaní použijete penu na holenie Toto sú netradičné nápady, ako ju môžete využiť.

Na čistenie kúpeľne

Hneď prvé využitie peny inak ako na holenie je v kúpeľni. Pri horúcej sprche alebo kúpeli sa vám iste zahmlievajú zrkadlá. Navždy s tým skoncujete, ak ju nanesiete na plochu, necháte pôsobiť dovtedy, kým sama spľasne a až potom preleštíte suchou handričkou. Takto bude pena fungovať nielen na zrkadlách, ale aj akýchkoľvek sklách.

Penu na holenie môžete využiť aj pri batériách, aby sa čo najdlhšie leskli ako nové a neboli na nich vidieť kvapky vody.

Kefa na vlasy

V kúpeľni ešte ostaneme. Ak chcete dôkladne vyčistiť kefu na vlasy, v ktorej sa okrem vypadnutých vlasov hromadia aj iné nečistoty a práve tých sa zbavujeme najťažšie, nastriekajte na ňu penu na holenie. Už o niekoľko minúť rozpustí zvyšky kozmetických prípravkov ako je lak na vlasy alebo tužidlo a nečistoty z kefy jednoducho spláchnete pod tečúcou vodou.   

Pre lesk šperkov

Keďže tento trik funguje na batérie, zaberie aj na iné kovy a pena na holenie podporí ich lesk. Môžete ju vyskúšať napríklad pri zájdených strieborných šperkoch. Nastriekajte ich penou, nechajte pôsobiť a po niekoľkých minútach vydrhnite jemnou kefkou.    

Odolné škvrny

Ak ste si zamazali oblečenie nevyprateľnými škvrnami a naozaj nič nezaberá, skúste to s holiacou penou. Ideálne je aplikovať ju čím skôr po znečistení, nechať pár minút pôsobiť a preprať vo vlažnej vode v rukách. Ak sa škvrny nezbavíte po prvom raze, aplikujte penu ešte druhýkrát a vhoďte do práčky.

Témy: Šperk
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok