V letnom tábore pri Turčeku prišlo o život dieťa, ďalšie sa zranili

TA3 TASR
17.8.2021 09:25

Letný stanový tábor v obci Turček zničila v noci z pondelka na utorok veterná kalamita. Nachádzalo sa v ňom 104 detí, z ktorých sedem utrpelo zranenia a jedno prišlo o život.

V letnom tábore v Turčeku v okrese Turčianske Teplice sa v noci na utorok následkom víchrice zranilo sedem detí. Ďalšiemu z nich záchranári nedokázali pomôcť. Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Na chlapca padla konštrukcia stanu

Podľa zistení televízie TA3 došlo k tragédii v nočných hodinách počas búrkovej vlny, ktorá prechádzala Slovenskom. Búrková vlna zasiahla detský tábor, ktorý mal ubytovanie v stanoch. Podľa potvrdených informácií došlo k poryvu vetra, následkom čoho jednu z konštrukcií stanov podfúklo a padla na šesťročného chlapca, ktorému záchranári už nedokázali pomôcť. 

Ďalších sedem detí je zranených. K zraneniam prišli po tom, ako sa následkom udalostí deti vystrašili a začali unikať. Útočisko našli v blízkom františkánskom kláštore. Informáciu na mieste potvrdili záchranné zložky. Na mieste sú vyšetrovatelia a prichádzajú rodičia z rôznych kútov Slovenska.

Deti previezli do okolných nemocníc

"Môžem potvrdiť, že sme krátko po polnoci prijali tiesňové volanie na linku 155 o tom, že v tábore údajne víchrica zhodila stany a na mieste sa majú nachádzať zranené deti," uviedla Krčová. Išlo podľa nej o ťažšie dostupný terén s popadanými stromami, preto bol zásah koordinovaný s hasičmi aj políciou. 

"Žiaľ, vyslaní záchranári už jednému z detí nedokázali pomôcť, ďalších sedem bolo po ošetrení prevezených do nemocníc v okolí," ozrejmila s tým, že viac informácií vzhľadom na to, že ide o maloleté osoby, nemôže poskytnúť. 

"Jedno dieťa utrpelo zranenia, ktorým, žiaľ, podľahlo. Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline," uviedli policajti.

Polícia v súčasnosti vykonáva všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania," dodali policajti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok