Pozor na podvodníkov. Poisťovňa zaznamenala podvodné vymáhanie pohľadávok

TA3 TASR
16.8.2021 18:52

Všeobecná zdravotná poisťovňa upozorňuje verejnosť, že v týchto dňoch zaznamenala pokus o podvodné vymáhanie pohľadávok. Neznámy páchateľ pod hlavičkou súkromnej spoločnosti poslal prostredníctvom SMS poistencovi VšZP výzvu na úhradu dlžnej sumy na poistnom. Informoval o tom hovorca VšZP Matej Neumann.

Všeobecná zdravotná poisťovňa VŠZP ilu (SITA Tomáš Benedikovič)
SITA/Tomáš Benedikovič

"VšZP vyzýva svojich poistencov, ktorí dostali alebo dostanú SMS správou alebo akoukoľvek inou formou takúto výzvu od súkromnej spoločnosti, aby v žiadnom prípade neuhrádzali požadované sumy na priložené čísla účtov. VšZP pri vymáhaní dlhov nespolupracuje so súkromnými spoločnosťami," zdôraznil Neumann.

Pripomenul, že poisťovňa si svoje pohľadávky vymáha sama prostredníctvom súdnych exekútorov, alebo ich postupuje na spoločnosť Slovenská konsolidačná, a.s., kde má stopercentnú účasť štát.

Ak poistenec dostane výzvu na úhradu pohľadávok VšZP od iných spoločností ako VšZP alebo Slovenská konsolidačná, a.s., mal by si preveriť, na čo sa výzva viaže a či sú uvedené čísla účtov skutočne účty VšZP. "Zároveň žiadame poistencov, ktorí dostanú takéto výzvy, aby o tom informovali ktorúkoľvek pobočku zdravotnej poisťovne alebo zavolali na Call Centrum 0850 003 003. VšZP už tento prípad postúpila na prešetrenie orgánom činným v trestnom konaní," dodal Neumann.  

Témy: Poisťovňa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok