Z Košíc otvoria lety do ďalších miest, ponuku rozšíria na jeseň

TA3 TASR
16.8.2021 11:28

Letecká spoločnosť Ryanair otvára z Košíc ďalšie letecké spojenia, na prelome októbra a novembra začne lietať na do Dublinu aj do Viedne. Za košické letisko o tom informovala Karolína Linhartová.

Ryanair lietadlo 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Dublin a Viedeň

Prvý let z Košíc do Dublinu má Ryanair naplánovaný na 31. októbra. Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 miest. Odlety z Košíc sú plánované vždy v stredu o 19.50 h a v nedeľu o 14.05 h. Priamy let trvá tri hodiny.

Čo sa týka linky z Košíc do Viedne, prvý let je plánovaný na 1. novembra. Lety budú Ryanairom prevádzkované dvakrát týždenne rovnakým lietadlom. Odlety z Košíc sú plánované vždy v pondelok o 9.05 a v piatok o 13.45 h. Let trvá jednu hodinu.

„Sme nesmierne radi, že sa nám v krátkom čase podarilo dohodnúť s našim dlhodobým obchodným partnerom, leteckou spoločnosťou Ryanair, najmä na linke do Dublinu, ktorá dlhodobo figurovala v našich strategických plánoch a jednaniach s leteckými spoločnosťami,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Michael Tmej. 

Táto letecká linka bola podľa letiska dlhodobo veľmi žiadaná a od roku 2008 nebola z východného Slovenska prevádzkovaná. „Zároveň vítame aj ďalšie spojenie do Viedne, ktoré takto bude dostupné aj pre cestovateľov, ktorí využívajú najmä nízkonákladové letecké spoločnosti,“ doplnil Tmej.

Lety pre dovolenkárov

Ryanair v súčasnosti lieta z Košíc do Prahy, Liverpoolu a na letisko Londýn-Stansted. Priamu leteckú linku z Košíc do Viedne prevádzkuje letecká spoločnosť Austrian Airlines. Prostredníctvom Wizz Air sa cestujúci môžu dostať na letiská Londýn-Luton a Doncaster Sheffield a s dopravcom Air Explore môžu z Košíc letieť do Zadaru.

Čo sa týka dovolenkárov, toto leto sú pre nich dostupné charterové lety do destinácií Antalya v Turecku, Burgas v Bulharsku, Heraklion a Rodos v Grécku, Larnaca na Cypre a Olbia na Sardínii.

Linhartová pripomenula, že pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia respirátorov FFP2 počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu odporúča sledovať podmienky uverejnené na webových stránkach jednotlivých leteckých spoločností a webové stránky košického letiska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok