Liptovský Mikuláš vybojoval prvé víťazstvo. Porazil favorizovanú Žilinu

TA3 TASR
15.8.2021 22:21

Futbalisti nováčika MFK Tatran Liptovský Mikuláš zaknihovali vo Fortuna lige historické prvé víťazstvo. V NTC Poprad v nedeľu v 4. kole otočili priebeh a prekvapujúco zdolali favorizovanú Žilinu 2:1.

Liptovský Mikuláš vybojoval prvé víťazstvo. Porazil favorizovanú Žilinu
TASR/Erika Ďurčová (ilu)

      MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 2:1 (0:1)

Góly: 68. a 76. Bartoš - 35. Myslovič (z 11 m), ŽK: Staš, Káčerík, Bartoš, Kotora - Bičachčjan, Nemčík, ČK: 90.+7 Bičachčjan po 2. ŽK. Rozhodovali: Marhefka - Poláček, Vitko
Liptovský Mikuláš: Sváček - A. Krčík, D. Krčík, Filinský, Flak (90.+9 Kotora), Hranáč - Pinte, Gerát (46. Chan-Soo Kim), Staš, Káčerík (90.+15 Švec) - Bartoš
Žilina: Belko - Suľa (79. Anang), Nemčík, Kopas, Sluka - Myslovič (53. Bičachčjan), Fazlagič (53. Gono), Slebodník - Rusnák (53. Ďuriš), Jambor (76. Jibril), Goljan

O výhru sa postaral dvoma presnými zásahmi v druhom polčase útočník Richard Bartoš. "Šošoni", ktorých budúci týždeň čaká prvý zápas play off Európskej konferenčnej ligy v Jablonci, utrpeli prvú prehru po predchádzajúcich troch výhrach v tejto ligovej sezóne.

Liptáci proti favoritovi začali aktívne, v 3. minúte Pinte hlavičkoval po dobrom centri tesne nad. Brankár Tatrana Sváček v 9. minúte vytiahol výborný zákrok po strele Kopasa z priameho kopu. Vzápätí na druhej strane útočník Bartoš len tesne minul v sklze loptu. V 33. minúte sa zrodil kľúčový okami prvého dejstva, Flak poslal v šestnástke na zem Rusnáka a nariadenú penaltu suverénne premenil Myslovič. V závere polčasu mohli "šošoni" zvýšiť náskok, utešené strely vyslali Goljan aj Rusnák, ale Sváček spoluhráčov podržal výbornými zákrokmi.

Trojité striedanie nepomohlo

Mikuláš nerezignoval a po prestávke mal výborný nástup do druhého polčasu. V 50. minúte mal veľkú šancu Pinte po žilinskej chybe v strede poľa, ale Belko jeho pokus pod brvno skvele zlikvidoval. Z následného rohu prišiel pred žilinskou bránou obrovský závar, dve šance domácich Belko skvelými zákrokmi pokryl, no dorážku Bartoša už nie. Do hry ale vstúpil systém VAR a po viac ako päťminútovom skúmaní sa ukázalo, že išlo o ofsajd. Tréner MŠK Staňo na priebeh reagoval trojitým striedaním, no nepomohlo.

 V 68. minúte našiel A. Krčík z pravého krídla úplne presným centrom v šestnástke osamoteného Bartoša. Keďže mu žilinská obrana dopriala veľa priestoru, útočník Tatrana to využil a nechytateľným volejom pod brvno vyrovnal. Potom Žilinčania skvele vyšachovali obranu domácich, ale strelu Goljana Filinský tečoval na roh. Dobrý výkon Liptákov pokračoval, Belko s námahou vyrazil strelu Staša. Outsidera to dlho nemrzelo, pretože v 76. minúte bol pri rohu nepokrytý Bartoš, ktorý hlavou otočil priebeh.

 Liptáci bojovali a zo všetkých síl odolávali súperovi, v 90.+4 minúte mohol skompletizovať hetrik Bartoš, v obrovskej šanci ale trafil len tyč. Nadstavovalo sa dlhých 15 minút, no Tatran odolal a mohol oslavovať prvé víťazstvo medzi slovenskou elitou. Duel ešte natiahlo ďalšie skúmanie VAR, po ktorom ale hlavný rozhodca nezmenil druhú žltú kartu na priamu červenú pre vylúčeného Žilinčana Bičachčjana, takže ten dostane nižší trest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok