Vládna strana sa obzerá po budúcom generálnom prokurátorovi

TASR
29.10.2012 09:38

V Smere sa už začínajú úvahy o tom, kto by mohol získať podporu strany pri voľbe generálneho prokurátora v prípade, že by prezident napokon Jozefa Čentéša nevymenoval do funkcie. Uvádza to dnešné vydanie Hospodárskych novín.

Vládna strana sa obzerá po budúcom generálnom prokurátorovi
TA3

"Áno, ak sa prezident bude správať tak, ako deklaruje, tak Čentéša nevymenuje a bude nová voľba. Už zazneli tri – štyri mená," povedal HN zdroj z užšieho vedenia Smeru pod podmienkou, že nebude menovaný.

V tejto súvislosti informátor denníka spomenul meno Evy Mišíkovej, ktorú už raz na tento post nominovali strany KDH, SaS a Most-Híd a meno špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

"Nikdy nehovor nikdy. Keby ma niekto oslovil, určite mu nepoviem, aby išiel do čerta," uviedla pre denník Mišíková s tým, že uchádzanie sa o funkciu generálneho prokurátora v tejto chvíli nepovažuje za svoju prioritu. Kováčik prostredníctvom hovorkyne Andrey Predajňovej odkázal, že nemá ambíciu uchádzať sa o funkciu.

V tejto chvíli sa na možnosť kandidatúry podľa denníka nekoncentruje ani bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. "To je hypotetická otázka. Teraz to neviem, neriešim, vôbec o tom neuvažujem. Mám svoju prácu, ktorej sa venujem od rána do večera," odpovedal Trnka na otázku HN, či uvažuje o kandidatúre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok