Záujem o očkovanie v ambulanciách má takmer 600 lekárov, objednali si už tisíce dávok

TA3 TASR
13.8.2021 15:56

Do očkovania proti ochoreniu Covid-19 v ambulanciách všeobecných lekárov sa do piatka zapojilo 580 ambulantných lekárov z celého Slovenska. Spolu si objednali 13 632 dávok vakcíny. V piatok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Rezort tvrdí, že jeho cieľom bolo pripraviť proces tak, aby bol pre lekárov čo najjednoduchší, s minimom byrokratických úkonov. "Preto boli do tvorby celého procesu, teda od registrácie lekára cez objednanie vakcín až po vykazovanie, zapojení predstavitelia odborných spoločností lekárov a hlavní odborníci MZ SR," doplnil.

Ambulantným lekárom je od začiatku k dispozícii webová stránka ministerstva, kde nájdu všetky informácie týkajúce sa očkovania, umiestnené na jednom mieste.

Vakcíny, ktorú sú distribuované do lekární po celom Slovensku raz za týždeň, lekár objednáva až po doručenej zmluve s MZ SR a jej zverejnení v Centrálnom registri zmlúv. Tento proces trvá približne päť pracovných dní.

MZ SR dodalo, že povinnosťou lekára po zaočkovaní pacienta je tiež vykázať očkovanie v jeho elektronickej zdravotnej dokumentácii a umožniť tak vydanie Digitálneho Covid preukazu EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok