Dovolenka na Slovensku zlákala aj moderátorov televízie TA3

TA3
15.8.2021 06:00

Niekto ide k moru, iný si vyberie dovolenku na Slovensku. Spoznávať krásy rodnej krajiny môže byť tiež skvelý zážitok. Navyše v čase nestálej pandemickej situácie, je to jedna z najistejších dovolenkových destinácií.

Dovolenka na Slovensku zlákala aj moderátorov televízie TA3
amm, alf, apt

Lucia Farkasová oddychovala v Tatrách

"Tento rok sme sa rozhodli návštevu zahraničia odložiť. Neustále sa meniace podmienky na hraniciach a stále vysoké riziko nákazy boli dôvodom, prečo sme si vybrali dovolenku na Slovensku," povedala nám moderátorka Lucia Farkasová.

Prvú si užili u rodičov na východnom Slovensku, ktorých rok nevideli. "Tam sa vždy vrátim do bezstarostných detských liet, kedy sa o nič nemusím starať. Druhá, v pravom zmysle slova dovolenka, bola vo Vysokých Tatrách. Navštívili sme Starý Smokovec, vybrali sa na túru, vyšľapali s deťmi k Obrovskému vodopádu a večer si dopriali kvalitný wellness. Aj keď nám počasie úplne neprialo, dovolenka splnila naše očakávania a opäť sme sa utvrdili v tom, že naše hory sú nádherné," hovorí moderátorka. 

Moderátorka Lucia Farkasová na dovolenke s rodinou v Tatrách. alf

Samozrejme, je to úplne iný typ dovolenky ako pri mori. "Keď sme s deťmi, som skôr plážový typ, ale radi si pozrieme aj okolie. Ak sme len dvaja s manželom, chceme toho vidieť čo najviac a denne nachodíme kilometre. Dcéram Natálke (9) a Emmke (6) sa veľmi páčilo v Turecku. Im stačí k šťastiu a dokonalej dovolenke teplé more, bazén a tobogan. Už sú to veľké baby, viem si pri nich oddýchnuť, prečítať knihu alebo len tak na pláži „chytať bronz“. Verím, že budúci rok už bude situácia lepšia a opäť navštívime aj južnejšie krajiny."

Patrik Tkáč sa vybral do Pienin

Rovnako ako minulý sme sa rodinou rozhodli pre dovolenku v podobe predĺženého víkendu v Pieninách. Región, v ktorom je dostatok možností ako tráviť voľný čas, k tomu skvelá partia na peknej chate, takže o to viac nám bolo všetkým ľúto, keď sa náš výlet musel skončiť,“ priblížil nám svoje chvíle oddychu športový redaktor Patrik Tkáč.

Na otázku, či je skôr plážový alebo dobrodružný typ, má jednoduchú odpoveď: „Kto ma pozná, vie veľmi dobre. Manželka hovorí, že som až moc dobrodružný. Mám rád turistiku, pohyb a keď je možnosť spestriť si voľno nejakou aktivitou, najlepšie súťažou, nikdy neodmietnem. Na druhej strane, ležať na pláži a užívať si slnečné lúče, to znie tiež fajn. Jednoducho povedané, či taká alebo onaká, keď je to raz dovolenka, užijem si ju.“

Patrik Tkáč si spolu so svojou rodinou užili aj raft. apt

Dovolenkovali na rovnakom mieste ako minulý rok. „Išli sme do známeho prostredia, do rovnakej chaty ako minulý rok a tak povediac sme sa zviezli s rodinou. Celkovo nás bolo 32, čo sa nám počas roka len ťažko podarí v takomto počte stretnúť. Kým po večeroch sme trávili čas viac-menej všetci pod veľkým altánkom, cez deň si každý zvolil program, aký chcel. Stihli sme ísť na raft, navštíviť hrad v Starej Ľubovni a tiež minitúru na chatu Plesnivec.“

Hoci dva roky po sebe strávil dovolenku na rovnakom mieste, neznamená to, že uprednostňuje len jednu lokalitu. „Teraz to jednoducho takto vyšlo, ale veľmi rád budem skúšať aj nové miesta, iné regióny. Základom je užiť si voľno, stráviť ho s ľudmi, s ktorými sa cítime dobre a tým pádom si dobre oddýchneme od práce a každodenných povinností."

Michal Máľus zamieril do Slovenského raja

Dovolenka v Slovenskom raji určite splnila očakávania a niektorých aspektoch ich dokonca aj predčila. "Hlavne služby, čo je večný problém na Slovensku, ma príjemne prekvapili svojou úrovňou. Príroda fantastická, turistika zážitková. Slovenský raj je naozaj Raj. Raj pre turistov a raj pre všetkých, čo milujú prírodu, ticho a kľud. Za celý týždeň sme absolvovali niekoľko prielomov, roklín, výstupov. Nakráčali sme kopec kilometrov a spoznali veľa nových miest. Počasie nám prialo a celý týždeň bolo krásne slnečno. Po ceste do raja sme sa zastavili aj na známe Muránske buchty. Ak budete mať niekedy Muráň po ceste, musíte sa tam zastaviť. Taktiež sme boli nakŕmiť sysle na Syslej lúke, ktorá je asi 10 minút od Muráňa. V Telgárte sme si pozreli známy Chmarošský viadukt, dali dobrú kávičku a pokračovali v smere do Hrabušíc," opísal začiatok dovolenky.

Michal Máľus s rodinou si tiež vybrali dovolenku na Slovensku. amm

Priznáva, že je skôr "plážový typ s dobrodružnými vsuvkami. Dva týždne by som na pláži nevydržal, ale na začiatku dovolenky si 4-5 dní rád povegetím a nič nerobím. Len ležím a popíjam prosecco. Potom jeden-dva dni výlety do okolia, zas jeden dva dni veget a znova výlety."

Tento rok si dovolenku vybral tak, aby išiel niekam, kde ešte nebol. "Zahraničie poznám pomaly lepšie ako Slovensko a v rámci aktuálnych možností bolo najlepšie ostať doma, tak sme sa rozhodli pre Slovenský raj," priznal.

Na dovolenkách rád objavuje nové miesta. "Ja som ten typ, čo chodí radšej na nové miesta. Keď sa ma pýtajú prečo, tak zvyknem odpovedať, že nie som taký bohatý, aby som si mohol dovoliť ísť dva krát na to isté miesto. Navyše svet je príliš veľký a náš život je príliš krátky. Škoda ho vyplytvať tým, že pôjdem niekde, kde som už bol a nespoznám nové miesta."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok