Registrácia na pápežovu návštevu je už otvorená, oznámili ďalšie detaily

TA3 TASR
13.8.2021 11:44

Bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský a hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara na tlačovej konferencii informovali o ďalších podrobnostiach v súvislosti s návštevou pápeža Františka.

Len pre plne zaočkovaných

Ľudia, ktorí sa zaregistrujú na webe navstevapapeza.sk, dostanú lístok s QR kódom, ktorý si musia priniesť na podujatie. K registrácii spustili aj call centrum. Na podujatia môžu ísť len plne zaočkované osoby.

Po zaregistrovaní príde účastníkovi do 24 až 48 hodín potvrdzovací e-mail spolu s linkom, na ktorom si môže overiť, v akom stave je jeho registrácia. Tá bude podliehať kontrole Národného centra zdravotníckych informácií, ktorý na základe rodného čísla overí podmienku zaočkovanosti.

"Zároveň máme povinnosť od úradu verejného zdravotníctva zabezpečiť trasovanie kontaktov v prípade, že sa na podujatí vyskytne infekčná osoba," povedal Štefan Dobák z technickej sekcie prípravného tímu s tým, že na základe QR kódu budú môcť zistiť, v ktorom sektore sa infekčná osoba nachádzala. Spolu so vstupenkou si treba priniesť aj osobný doklad.

Ľudia sa môžu registrovať na štyri miesta, a to do Košíc na Luník XI, na košický štadión, do Prešova a Šaštína.  

Návštevník môže k sebe doregistrovať deti do 12 rokov, pričom rodiny s deťmi do 12 rokov budú mať vyčlenené samostatné sektory. Na podujatiach bude aj sektor so zvýšenou asistenciou. Dobák upozornil, že nezaočkované deti nad 12 rokov nemajú možnosť ísť na podujatie. Nie je obmedzené, kto môže zaregistrovať deti do 12 rokov a nie je obmedzený ani počet týchto detí. Ľudia, ktorí sa nemôžu zaočkovať a chcú sa zaregistrovať na podujatie, sa majú obrátiť na call centrum.

Zážitok, aký sa podarí raz za generáciu

"Návšteva Svätého Otca je pre veriacich jedinečná príležitosť zažiť atmosféru stretnutia s nástupcom svätého Petra. Takáto vec sa podarí možno raz za generáciu," povedal bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský, ktorý povzbudil ľudí, aby na stretnutia prišli.

Spolu s pápežom pricestuje podľa hovorcu Konferencie biskupov Slovenska Martina Kramaru na Slovensko 80 zahraničných novinárov a k piatku majú prihlásených zatiaľ 80 slovenských novinárov. Okrem počtu 350.000 ľudí, ktorý sa očakáva v Šaštíne, je vrchný limit v Prešove a Košiciach približne 50.000 ľudí. Kramara dodal, že základná kapacita na košickom Luníku IX je 15.000 osôb.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Ľudia sa môžu zaregistrovať do Prešova na slávenie Božskej liturgie, na stretnutie na košickom Luníku IX, na košickom štadióne Lokomotíva, a tiež na svätú omšu do Šaštína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok