V anglickom meste došlo k streľbe. Tragický incident si vyžiadal šesť obetí

TA3 TASR
12.8.2021 22:31

Šesť ľudí vrátane páchateľa zahynulo pri štvrtkovej streľbe v anglickom meste Plymouth, informovala v piatok tamojšia polícia.

Incident nesúvisí s terorizmom

Podľa stanice BBC polícia uviedla, že pri "vážnom incidente so strelnými zbraňami" zahynuli na mieste činu dve ženy a traja muži vrátane údajného strelca. Ďalšia žena zomrela neskôr v nemocnici. Všetci zomreli na následky strelných zranení.

Polícia ďalej uviedla, že "oblasť bola uzavretá a v súvislosti s incidentom už nikoho iného nehľadá". Vyzvala verejnosť, aby nešpekulovala a nezdieľala snímky z miesta činu na sociálnych sieťach - ani nikde inde. Podľa spravodajskej stanice Sky News polícia zdôraznila, že incident "nesúvisí s terorizmom".

Muž s brokovnicou

Záchranné a policajné zložky boli na miesto incidentu v mestskej časti Keyham privolané krátko po 18. hodine miestneho času. Na mieste bola aj Sharron, ktorá pre stanicu BBC uviedla, že "najprv sa ozval krik, po ktorom nasledovali výstrely - najskôr tri, možno štyri". "To bolo vtedy, keď strelec kopol do dverí domu a náhodne začal strieľať... Keď bežal z domu, postrelil niekoľko ľudí," dodala.

Ďalší zo svedkov, Robert Pinkerton, povedal, že "kráčal a za rohom narazil do chlapa s brokovnicou". Bol oblečený celý v čiernom, dodal Pinkerton. Ministerka vnútra Priti Patelová na Twitteri napísala, že "incident v Plymouthe je šokujúci a jej myšlienky sú s tými, ktorých postihol". "Žiadam všetkých, aby zostali pokojní, dodržiavali policajné pokyny a umožnili našim pohotovostným službám pokračovať v práci," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok