Pri domových prehliadkach našli tisícky nelegálnych cigariet. Páchatelia si trest odpracujú

TA3 TASR
12.8.2021 14:01

Niekoľko tisíc kusov nelegálnych cigariet odhalili v uplynulých dňoch kriminalisti finančnej správy pri domových prehliadkach na dvoch miestach v okrese Trebišov.

Pri domových prehliadkach našli tisícky nelegálnych cigariet. Páchatelia si trest odpracujú
Finančné riaditeľstvo SR

Ako informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská, páchateľov porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru už súd v superrýchlom konaní právoplatne odsúdil na vykonanie trestu povinnej práce.

"V rodinnom dome v Strede nad Bodrogom sa im podarilo zaistiť 13.420 kusov cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou," priblížila Rybanská s tým, že zadržaný páchateľ mal mať v úmysle uviesť tieto cigarety do obehu.

 

Druhú domovú prehliadku mali príslušníci Kriminálneho úradu FS vykonať v obci Kráľovský Chlmec. Zadržali pri nej takmer 5000 kusov cigariet troch rôznych značiek, takisto bez platnej slovenskej kontrolnej známky.

"Týmto konaním sa obaja zadržaní Slováci vystavili obvineniu z prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru," doplnila Rybanská s tým, že trest, ktorý im súd v superrýchlom konaní udelil, predstavuje výkon povinnej práce v rozsahu 100 a 180 hodín.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok