Rakúsko stojí na začiatku štvrtej vlny pandémie, počet nových prípadov rastie

TA3 TASR
12.8.2021 13:57

Počet nových prípadov infekcie koronavírusom v Rakúsku ďalej stúpa. Vo štvrtok v krajine zaregistrovali 850 nových prípadov nákazy za uplynulých 24 hodín, uviedli ministerstvá zdravotníctva a vnútra. Informuje o tom agentúra APA.

Zdravie: V BSK doposiaľ evidujú 56 prípadov delta variantu nového koronavírusu
TASR/AP

Sedemdňová incidencia stúpla na 50,7 prípadu na 100.000 obyvateľov, kým v nemocniciach je viac než 200 pacientov s ochorením Covid-19. Intenzívnu starostlivosť potrebuje 51 pacientov s ťažkým priebehom ochorenia.

Rakúsko stojí na začiatku štvrtej vlny pandémie koronavírusu, píše APA. Nasledujúca vlna bude vlna nezaočkovaných, povedal rakúsky epidemiológ Gerald Gartlehner vo štvrtok v rannom vysielaní stanice Ö1. Zároveň uviedol, že preťaženie jednotiek intenzívnej starostlivosti považuje za veľmi nepravdepodobné. Najviac ťažkých prípadov malo Rakúsko 25. novembra 2020, keď bolo hospitalizovaných 709 pacientov s vážnym priebehom ochorenia. Veľkoplošné uzávery nebudú počas nadchádzajúcej jesene potrebné, tvrdia odborníci.

Najvyššiu sedemdňovú incidenciu mala vo štvrtok rakúska spolková krajina Salzbursko (70,4), nasledovali Tirolsko (68,8) a Voralbersko (63).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok