Kováčik žiada o pridelenie prípadu inej prokuratúre. Neopodstatnené, reaguje prokurátor

TA3 TASR
12.8.2021 13:29

Obžalovaný bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik žiada pridelenie svojho prípadu inej prokuratúre, zároveň namieta zaujatosť proti prokurátorovi. Uviedol to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek.

Kováčik žiada o pridelenie prípadu inej prokuratúre. Neopodstatnené, reaguje prokurátor
TASR/Jaroslav Novák

„Ide o návrh obžalovaného na odňatie a prikázanie veci inej prokuratúre. Zároveň ide o námietku zaujatosti obžalovaného proti prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry,“ ozrejmil Šúrek. Keďže je už vec na súde, nevidí žiadny dôvod na rozhodovanie o námietke zaujatosti voči prokurátorovi.

Prokurátor reagoval aj na návrh obžalovaného, aby bola vec odňatá ÚŠP a prikázaná inej prokuratúre. „Neviem, či ide zo strany obhajoby o nevedomosť alebo iný úmysel, vec je preukázateľne v štádiu konania pred súdom, a teda predmetný návrh je neopodstatnený,“ doplnil.

Na štvrtok popoludní už nie sú predvolaní žiadni svedkovia. Na ŠTS v Pezinku sa čítajú listinné dôkazy.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok