Prokurátor opiera obžalobu aj o krivú výpoveď Dömötöra, tvrdí Kováčik

TA3 TASR
12.8.2021 11:31

Prokurátor opiera obžalobu aj o krivé svedectvo Csabu Dömötöra. Poukázal na to obžalovaný Dušan Kováčik po štvrtkovej výpovedi spomínaného svedka pred samosudkyňou Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

„Krivá výpoveď pána svedka Csabu Dömötöra je súčasťou môjho spisu, pričom samotný prokurátor opiera obžalobu aj o túto výpoveď,“ uviedol bývalý špeciálny prokurátor, ktorý čelí obžalobe z viacerých trestných činov.

Dömötör bol podmienečne odsúdený za krivú výpoveď o tom, že s Matejom Z. priviezli úplatok 100.000 eur Ľudovítovi Makóovi a Františkovi Böhmovi. „Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze. To ostatné, čo som vypovedal, sa však skutočne stalo,“ ozrejmil Dömötör.

Svedok pred súdom tvrdil, že „operatívec“ NAKA Ján Kaľavský vedel, o čom príde vypovedať, keďže mal komunikovať s Petrom P., ktorý mal Dömötöra na krivú výpoveď naviesť. „Uvedené nasvedčuje tomu, že aj vyšetrovatelia mali vedomosť o skutočnostiach, o ktorých má svedok vypovedať,“ dodal Dušan Kováčik.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok